Tri miliona eura za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI

Dodajte komentar

Osmi po redu Javni poziv Zavod za zapošljavanje za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom ističe u ponedjeljak, 3. juna. Predviđena je raspodjela granta vrijednog tri miliona eura.

Pravo učešća imaju pravna i fizička lica, sa fokusom aktivnosti na unapređenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom.

Podsjetimo, sredstvima Fonda mogu se finansirati sljedeće aktivnosti: mjere aktivne politike zapošljavanja – obrazovanje i osposobljavanje odraslih, osposobljavanje za rad kod poslodavca, mjere i aktivnosti profesionalne rehabilitacije, prilagođavanje radnog mjesta i uslova rada, otvaranje novih radnih mjesta za lica sa invaliditetom, nabavka opreme i materijala u svrhu otvaranja novih radnih mjesta, otklanjanje barijera pristupu radnom mjestu.

Očekuje se uključivanje u projekte najmanje 350 lica sa invaliditetom, od čega najmanje 40 odsto žena sa invaliditetom. Pozivom je predviđeno zaposlenje tokom trajanja projekta za najmanje 60 odsto učesnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *