Radulović: Trpim pritisak pojedinih institucija zbog sprječavanja divlje gradnje

Dodajte komentar

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović izjavio je da trpi pritisak pojedinih institucija zbog spriječavanja divlje gradnje, odbijajući da kaže o kome se radi.

Odgovarajući na konstataciju poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković da divlja gradnja cvjeta a povlašćeni grade na morskoj obali, Radulović je kazao da je nivo divlje gradnje manji nego što je bio. On je istakao da se za 80 posto prijava za divlju gradnju ispostavilo da se radi o objektima u planskom dokumentu lokalne samouprave.

„Mi smo imali problem sa planovima a ne sa divljom gradnjom. Privilegovanih neće biti iako pokušavaju. To su ozbiljni protisci na mene lično. Ne pričam samo o pojedinicima nego i institcuijama, koje neću pominjati. Ja ću svoj posao završiti ili neću biti ovdje. Oni čiji se objekti sada ne ruše su prijavili legalizaciju. Rušimo one koji se nisu prijavili za legalizaciju ili i dalje grade na divlje“, kazao je Radulović.

Vuksanović Stanković je upozorila istakla da seu nacionalnim parkovima i zoni morskog dobra gradi bez dozvole. Ona je upozorila da ministarstvo toleriše divlju gradnju. „Imamo ljude iz vrha državekoji su sagradili vile u zoni morskog dobra Krašića. Što ćemo sa njima? Ko je taj koji može da gradi u zoni morskog dobra. Dajte da mi tamo gradimo i zauzimamo obale“, kazala je ona.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da će vrtić na Savini u Herceg Novom biti završen na jesen naredne godine, a da će u vrtić biti uložena dva miliona eura.

Odgovarajući na pitanje poslanice DPS-a Maje Bakrač, Šehović je kazao da se adaptira kroz projekat energetske efikasnosti koji se realizuje u dvije faze. On je podsjetio da je vrtić iseljen nakon aktiviranja klizišta na Savinama jer nije bio bezbijedan.

„Početak radova je planiran za septembar a rok za njihov završetak je 12 mjeseci. Ako sve bude teklo po planu na jesen 2020. godine bi taj objekat trebao da bude završen. Morali smo da završimo sanaciju klizišta da bi objekat bio bezbijedan, a na to smo potrošili 620 hiljada eura“, rekao je Šehović.

Odgovarajući na pitanje Halila Dukovića (DPS) Šehović je rekao da će vrtić u Tuzima biti završen u septembru. On je kazao da je u izgradnju vrtića uloženo 2.2 miliona eura i podsjetio da je ministarstvo već izgradilo dva vrtića u Podgorici.

„Očekujemo od Opštine Tuzi da privedu do kraju svoj dio koji se odnosi na izgradnju prilazne saobraćajnice. Dogovirli smo novi kreditni aranžman sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope za izgradnju još sedam vrtića, od čega su četiri u Podgorici i po jedan u Plavu, Beranama i Bijelom Polju“, kazao je Šehović.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *