Krediti iz Abu Dabi fonda biće prinudno naplaćeni

1 komentar

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poslalo je Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa dokumentaciju koja se odnosi na raskinute ugovore iz Abu Dabi fonda za kompanije Vektra Jakić i Milkraft Leche, saopšteno je juče u Skupštini.

Generalni direktor Direktorata za IPARD plaćanje u Ministarstvu Blagota Radulović istakao je da su te pravne radnje preduzete radi naplate dospjelih potraživanja.

“U toku procedure prinudne naplate postoji mogućnost poravnanja na način koji će biti prihvatljiv za sve strane u poslu. U prethodnom periodu učinjeni su svi napori da se na profesionalan i odgovoran način pronađu adekvatna rješenja kako bi se omogućilo korisnicima kredita da realizju svoju investiciju”, odgovorio je Radulović na sjednici na pitanje poslanika SDP-a Raška Konjevića.

Vektra Jakić i Milkraft Leche dobile su iz Abu Dabi fonda kredit vrijedan tri miliona dolara, ali je utvrđeno da tokom grejs perioda nijesu uredno izmirivale ugovorene obaveze. Radulović je ukazao i da je Investiciono-razvojni fond (IRF) organizovao sastanke sa korisnicima kredita i pokušao da pronađe rješenje u cilju urednog servisiranja ugovorenih obaveza.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Ovo laganje predstavnika poslanika Ivanovića je užasno loše za ekonomski razvoj i pouzdanost brojki o javnom dugu. Odavno je ova, kao inovirana, procedura odrađena, a neka poslušnici dostave sve papire, posebno transakcije iz IRF-a prema povjeriocu i prema novim-starim dužnicima, a kako bi javnost CG imala ažurnu informacija o neznanju i zloupotrebi javnih fondova za javno laganje. I, konačno, svi znamo zašto je tadašnji ministar tugaljivo bacao perje, jer je ministarstvo zasuo glibom i katranom, koji se tek sada stvarno vide. Šteta je što sadašnji ministar sve ovo ne objelodani, ako je već politički poslušnik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *