Investicija vrijedna 250 miliona: Ako Northstar ne ispoštuje obaveze, Vlada raskida ugovor

Dodajte komentar

Ukoliko kompanija Northstar ne bude završila svoje obaveze Vlada će raskinuti ugovor o gradnji turističkog kompleksa Montrose na Luštici, kazao je sekretar Sekretarijata za razvojne projekte Dejan Medojević.

On je, na jučerašnjoj sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet kazao da je razlog kašnjenja početka realizacije projekta problem sa Komisijom za javne nabavke i Opštinom Herceg Novi.

“Budite sigurni da, prema onome što smo imali od predsjednika Vlade i Savjeta za privatizaciju, ovaj drugi aneks je nešto što je zadnje. Nadam se da će se to brzo riješiti i da ćemo sljedeće godine znati na čemu smo”, kazao je Medojević.

Konzorcijum Northstara i firme Equest Capital Limited Jersey planirao je da u gradnju dva hotela i naselje vila u Rosama kod Herceg Novog uloži 250 miliona eura, ali radovi na tom projektu nijesu počeli ni deset godina nakon potpisivanja ugovora sa Vladom. Prošle godine je sa konzorcijumom ugovoren drugi aneks ugovora, kojim je hercegnovska opština na sebe preuzela izgradnju infrastrukture.

“Da li je moguće da od 2009, kada je Skupština usvojila takav projekat, do danas ovdje nije zakopana ni lopata, a dato je 510.927 kvadrata u dugoročni zakup na 90 godina”, pitao je poslanik SDP Raško Konjević.

Poslanika koalicije Albanci odlučno Gencija Nimanbegua interesovalo je da li Opština Herceg Novi opstruira višemilionsku investiciju, te da li su investitori kredibilni.

“Herceg Novi ne opstruira, već učestvuje u radu projekta. Ako investitor ne bude završio svoje obaveze raskinućemo ugovor”, rekao je Medojević.

Članovi Odbora juče su se upoznali sa izvještajem Agencije za zaštitu konkurencije o dodijeljnoj državnoj pomoći iz 2017. godine, ali rasprava o visini dodijeljenih sredstava nije vođena zbog izostanka predstavnika Agencije.

Konjević je ukazao da izvještaj za 2017. kasni, te da je radi boljeg upoznavanja tog dokumenta trebalo na Odbor pozvati nekadašnjeg predsjednika Komsije za dodjelu državne pomoći Ministarstva finansija, a ne sekretara u tom resoru Gorana Petrovića.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *