Telekom dijeli 4,7 miliona eura dividende

Dodajte komentar

Na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d, održanoj u Podgorici, usvojeni su Finansijski izvještaj i Izvještaj o poslovanju za 2018. godinu. Na Skupštini je odlučeno i da se dio neto dobiti ostvarene u finansijskoj 2018. godini, u iznosu od 4,7 miliona eura – odnosno 10 centi po akciji – isplati akcionarima na ime dividende.

U poslovnoj 2018. godini, Telekom je ostvario rast od 6.5 posto u odnosu na 2017. godinu, a operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje, iznosila je 31,4 miliona eura. Neto dobit iznosila je 7,3 miliona eura, i veća je za 2,1 miliona, odnosno za 40 posto, u odnosu na 2017. godinu.

Telekom je tako u prethodnoj godini ostvario dva strateška cilja – stabilizovani su prihodi i ostvaren rast profitabilnosti, navodi se iz ove kompanije. Podsjećaju i da Telekom, uprkos veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori, godinama ostaje jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.

„Prethodnu godinu je obilježio rast broja korisnika fiksnog interneta i TV usluga, ali i u postpejd segmentu. Magenta 1 je najpopularniji integrisani proizvod na domaćem telekomunikacionom tržištu. U prethodnoj godini pokrenut je i veliki broj inovativnih projekata, a tzv. „pametnih rješenja“ već su implementirana u više crnogorskih gradova. Nastojaćemo da i u narednom periodu budemo najpouzdaniji partner javnom i privatnom sektoru u procesu digitalizacije, razvoja i implementacije pametnih rješenja, i promovisanju tzv. „zelene ekonomije“ i održivog razvoja Crne Gore.“ – zaključila je izvršna direktorica Telekoma Dina Cibulskaja.

Za nezavisnog revizora društva za 2019. godinu, Skupština akcionara izabrala je revizorsko preduzeće PricewaterhouseCoopers.

Danas je, u skladu sa zakonskom obavezom, razriješen Odbor direktora izabran na prethodnoj redovnoj Skupštini akcionara. Odlukom o imenovanju članova Odbora direktora na njihovo mjesto izabrani su Siniša Đuranović, Marc Stehle, Daniel Daub, Ivan Bartulović i

Tripko Krgović, koji će, kako je saopšteno, iskoristiti dobre rezultate iz prethodne godine kako bi nastavili sa razvojem novih usluga i servisa, i učvršćivanjem liderske pozicije u svim segmentima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *