Bruto premija osiguranja 17,6 odsto veća

Dodajte komentar

Društva za osiguranje su, prema preliminarnim informacijama dostavljenim Agenciji za nadzor osiguranja za prva četiri mjeseca 2019. godine fakturisala ukupnu bruto premiju u iznosu od 29,9 miliona eura, što predstavlja rast od 17,6% u odnosu na isti period 2018. godine.

Kako je saopšteno iz Agencije za nadzor osiguranja, Savjet je posebno ukazao na preliminarne rezultate na tržištu osiguranja za četiri mjeseca tekuće godine, ostvarene rekordne stope rasta i fakturisanu bruto premiju.

“Ukupna bruto fakturisana premija je ostvarila rast za oko 4,5 miliona eura, što je tri puta više od ostvarenog rasta za prva četiri mjeseca prethodne godine. Premija neživotnog osiguranja za prva četiri mjeseca ostvarila je rast za 17,7%, odnosno 3,8 miliona eura više nego 2018. godine, dok je rast premije životnog osiguranja za prva četiri mjeseca 2019. godine u odnosu na uporedni period 2018. godine 17,1%, odnosno 703 hiljade eura više”, navodi se u saopštenju.

Najveći nominalni rast ostvaren je u vrsti “ostala osiguranja imovine” i to za 1,3 miliona eura, dok je vrsta “osiguranje života” ostvarila rast za 665 hiljada eura, u odnosu na isti period 2018. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *