Koje firme će posredovati kod dobijanja ekonomskog državljanstva

Dodajte komentar

Sekretar Sekretarijata za razvojne projekte Dejan Medojević potpisao je ugovore sa dva agenta za posredovanje prilikom apliciranja za sticanje ekonomskog državljanstva kroz ulaganje u investicije, dok će sa trećim potpisati naredne nedjelje. U pitanju su “Apex Capital Partnersdoo Podgorica, “Arton Group” GmbH Austrija i “Henley & Partners Goverment Services” LTD Jersey.

Sekretarijat za razvojne projekte objavio je 3. januara javni poziv za izbor agenata za posredovanje. Na javni poziv je pristigla 21 blagovremena i jedna neblagovremena prijava.

Nakon ocjene ispravnosti prijava, Sekretarijat je 13. marta donio Odluku da su prijave sljedećih podnosioca prijava ocijenjene ispravnim.

Sekretarijat je shodno Odluci pripremio Predloge ugovora o pružanju usluga Agenta za posredovanje u realizaciji posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, koje je Vlada prihvatila i ovlastila Dejana Medojevića, sekretara Sekretarijata za razvojne projekte da, u ime Vlade, potpiše ugovore.

“Ugovori sa “Arton Group” GmbH Austrija i “Henley & Partners Goverment Services” LTD Jersey su potpisani danas, dok će sa “Apex Capital Partners” doo Podgorica biti potpisan sljedeće nedjelje. Potpisivanjem ugovora stvaraju se preduslovi za izdavanje licenci, odnosno izabrani agenti imaju obavezu da uplate u korist budžeta Crne Gore godišnju naknadu u iznosu od 50.000 eura, nakon čega im se uručuje licenca, i samo kao licencirani agenti mogu obavljati svoju djelatnost u okviru ovog programa”, saopšteno je iz Vlade.

Licence važe jednu godinu i mogu se, na zahtjev agenta za posredovanje, produžiti dva puta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *