Šta je sve do sada poznato o iPhoneu 11? (video)

Dodajte komentar

Iako nas od objave novih iPhone modela dijele mjeseci, kao i od objave iOS 13 softvera, YouTube kanal EverythingApple i dojavljivač Max Weinbach su objavili neke zanimljive informacije o dolazećim iPhoneima i iOS-u 13.

Kada su iPhonei u pitanju, dva premijum telefona će imati velike OLED panele: 5,8-inčni za standardni i 6,5-inčni za Pro/Plus varijantu.

Izrez u vrhu ekrana je i dalje prisutan. Izvještaji pominju poboljšanu Face ID funkciju, kao i značajna poboljšanja za stereo zvučnike.

Kada su u pitanju poboljšanja kamera, već znamo da će ovogodišnji iPhonei imati tri kamere na poleđini – standardnu, telefoto i ultraširoku. Širokougaona kamera bi trebalo da omogući polje pregleda od 120 stepeni.

Apple će na poleđini implementirati i poboljšani LED blic. Pored ovoga, izbočina za kameru će biti značajno manja nego na prethodnim generacijama telefona.

Što se tiče iOS 13 funkcija, neke od njih su opisane. Tu je takozvani Dark Mode, koji će biti sistemski a primjenjivaće se i na eksterne aplikacije. Međutim, Apple će se fokusirati na tamniju sivu umjesto na pravu crnu pozadinu, kako se prethodno očekivalo.

Pored ovoga, iOS 13 će početi više da uči iz korisničih akcija i ponašanja, pa će tako biti dostupno pametno upravljanje RAM-om i drugo. Jailbreaking će takođe biti otežan.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *