Traže se zakupci za 16 kupališta

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ponovilo je javni poziv za zakup 16 javnih kupališta u hercegnovskoj opštini, koja nijesu dobila zakupce nakon prvog poziva. Riječ je o plažama na potezu od kraja Igala, ispod Titove vile, dužinom rivijere, do jednog kupališta na Rosama, prenio je juče Radio Jadran. Novina u pozivu je zakup plaže Bijela vila na Škveru, koja je u susret sezoni trebalo da bude kompletno uređena. Morsko dobro je raspisalo javni poziv za izbor izvođača radova vrijednih oko 30 hiljada eura. Minimalna cijena zakupa iznosi 8,58 hiljada eura, bez uračunatog poreza na dodatu vrijednost, što je čini najskupljom u pozivu. Upola jeftinija je 133 metara duga plaža u Sutorini, na zapadnom kraju naselja, čija minimalna cijena zakupa iznosi 4,1 hiljadu eura.

Zakupac se očekuje i za obalu u Meljinama na istočnom kraju naselja, u dužini od 70 metara, za koju je minimalna cijena zakupa 3,63 hiljade eura. Za ostale plaže minimalne cijene zakupa kreću se od 500 do 1,8 hiljada eura.

Nezakupljeni su ostali dijelovi Blatne plaže u Igalu i Novosadske, mala pješčana plaža sa istočne strana Jahting kluba, mala Ćorovića plaža, ona na zapadnom kraju Zelenike, ispred ugostiteljskog objekta Plava tišina i još nekoliko u Đenovićima, Baošićima i na Rosama. Ugovori se zaključuju za ovu godinu, uz mogućnost godišnjeg produženja za period od četiri godine.

Check Also

Promet na Montenegroberzi 786 hiljada

Ovu sedmicu na Montenegroberzi obilježio je pad berzanskih indeksa i promet od skoro 790 hiljada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *