Telekom i Ipsos članicama Američke privredne komore predstavili marketinški servis Brand Puls

Dodajte komentar

Brand Puls, servis namijenjen podršci poslovnim korisnicima u donošenju odluka u oblastima marketinga, trgovine, proizvodnje, medija i finansija, predstavljen je članicama Američke privredne komore u Crnoj Gori. Riječ je o inovativnom rješenju Crnogorskog Telekoma i Ipsosa koje poslovnim korisnicima omogućava da otkriju do sada nepoznate navike potrošača i nove trižišne prilike, što može poboljšati poslovanje kompanija i dovesti do boljeg prodajnog i finansijskog rezultata.

Servis Brand Puls rezultat je obimnog istraživanja sprovedenog nad 1.500 domaćinstava u Crnoj Gori, i pokriva preko 70 kategorija robe široke potrošnje u oblasti ishrane, higijene, medikamenata, kućne tehnike i mnogih drugih, pružajući obilje informacija vezanih za potrošnju, kupovne navike i stil života potrošača u Crnoj Gori.

“Uz pomoć Brand Pulsa moguće je kvaliteno sagledavanje karakteristika ponašanja potrošača u cjelini ili u određenoj robnoj grupi, što je uslov kvalitetnog marketinškog i komunikacijskog planiranja. Brand Puls predstavlja najpovoljnije rješenje za sve kompanije kojima su neophodni objektivni podaci kao podloga za donošenje tržišnih odluka. Prvi put na crnogorskom tržištu imamo moćan marketinški alat pomoću koga će mnoge kompanije unaprijediti poslovanje. Danas smo predstavili nove mogućnosti sistema na kojim smo radiil u ovoj godini, kako bi omogućili još više informacija klijentima.” – kazao je Marjan Popović, menadžer za razvoj proizvoda u Telekomu.

Korišćenjem Brand Pulsa se može dobiti objektivna slika o „zdravlju“ velikog broja brendova, odnosno koliko je brend prepoznatljiv, koliko potrošača uzima u razmatranje određeni brend ili proizvod, koliko se on koristi, kao i koje su kritične tačke, kako bi se ostvarila veća upotreba brenda, kao i lojalnost.

Posebna karakteristika Brand Pulsa je regionalni pristup, koji je značajan za sve kompanije koje svoje poslovanje vezuju za region, bilo kroz sopstvene brendove ili brendove koje zastupaju u Crnoj Gori. Brand Puls takvim kompanijama i marketinškim stručnjacima omogućava da preko istih marketinških indikatora i metrike prati sopstveni brend u različitim tržišnim kontekstima i donose odgovarajuće odluke upravo iz šire, regonalne perspektive, uvažavajući specifičnosti svakog pojedinačnog tržišta u regionu.

Iskustva iz regiona prisutnima je prenio Predrag Kurčubić, direktor Ipsosa Srbije, koji je posebno istakao značaj posjedovanja podataka prilikom donošenja odluka, kao i Dejan Radosavljević, direktor sektora istraživanja u Ipsosu. Vladimir Raičević, direktor Ipsosa Crna Gora, najavio je buduće zajedničke projekte Ipsosa i Telekoma koji će se kao i do sada oslanjati na digitalne platforme i za cilj imati bolje poslovanje klijenata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *