Indeksi na Wall Streetu rastu treći dan zaredom

Akcije na Wall Streetu juče su porasle treći dan zaredom, izbrisavši najveći dio gubitaka uknjiženih u ponedeljak, a u uzlaznom trendu su i indeksi na evropskim berzama.

U SAD, širi indeks S&P 500 je porastao za 1,1 odsto, industrijski Dow Jones za 207 poena ili 0,8 odsto na 25.856 poena, a tehnološki Nasdaq za 1,3 odsto, prenosi agencija AP.

Akcije tehnoloških kompanija su takođe među velikim dobitnicima, budući da su dionice microsofta skočile za 2,6 odsto, a Amazona za 2,4 odsto. Ovaj sektor, koji je izuzetno izložen trgovinskim tenzijama na relaciji SAD-Kina, zabeležio je ove nedelje promenljive rezultate.

Akcije banaka su takođe doživjele preokret, pri čemu su dionice Bank of America porasle za 1,5 odsto, a Sitigrupe za 1,3 posto.

I indeksi na evropskim berzama su juče bili u porastu, a panevropski indeks Stoxx 600 je oko zatvaranja trgovanja dostigao rekordnu dnevnu vrijednost, prenosi CNBC.

Londonski indeks FTSE 100 je porastao za 0,75 odsto, nemački DAX za 1,65 odsto, a francuski CAC za 1,27 procenata.

U Aziji, akcije su zabilježile mešovite rezultate, nakon što je američki predsjednik Donald Tramp proglasio kompaniju Huavej rizikom za nacionalnu bezbjednost SAD.

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.