Bolnica Meljine: Blokada računa otežava funkcionisanje

Dodajte komentar

Iz Sindikata PZU Opšte bolnice Meljine upozori li su da još nije riješen status te ustanove, te da svega osam mjeseci nakon štrajka upozorenja zaposlenih, isplata zarada opet kasni. Predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak je naglasila da zaposleni nijesu dobili dvije plate, ali da i pored toga obavljaju radne zadatke. Naglasila je da se radnici već duže vrijeme bore za opstanak bolnice i da im je, uprkos kašnjenju zarada, na prvom mjestu rješavanje statusa.

– Sva odjeljenja rade punim kapacitetom. Zaposleni ispunjavaju svoje obaveze prema građanima i državi. Netačna je informacija koja kruži gradom da je laboratorija zatvorena. Ona radi, ali isključivo za pacijente bolnice i hitne slučajeve. Ne radi trenutno za građane koji su upućeni iz Doma zdravlja radi određenih analiza jer nemamo dovoljno reagenasa. Zbog blokade računa nijesmo u mogućnosti da obezbijedimo dodatne količine reagenasa i prinuđeni smo da ih čuvamo za pacijente koji su na stacionaru i hitne slučajeve koji dolaze kod nas. To je trenutna situacija i nadamo se da će i taj problem ubrzo biti riješen, objašnjava Drobnjak.

Poručuje da se problemi u bolnici neće riješiti dok se ne riješi njen status, obezbijedi finansiranje, očuva postojeći i stvore mogućnosti za dovođenje novog kadra.

U Meljine je tri puta uvođen stečaj i tri puta je odluka vraćana na ponovno postupanje.
Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić je objasnio da se više puta obraćao nadležnima, Vladi i Ministarstvu zdravlja.

– Odgovore na naše molbe i inicijative, kao i po mnogim drugim pitanjima, nijesmo dobili do danas. Opština Herceg Novi je, kao i dosad, maksimalno i bezrezervno uz zaposlene i opstanak bolnice Meljine, poručio je Katić.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *