Raste broj putnika Montenegro Airlinesa

Dodajte komentar

Montenegro Airlines (MA) prevezao je 130.010 putnika tokom prva četiri mj eseca ove godine, uz ostvarena 1.824 leta, što je 7.500 putnika više, odnosno 112 letova, saopšteno je iz nacionalne avio-kompanije.

Porast broja putnika na povećanom obimu saobraćaja, kako su kazali, prati i porast prosječne popunjenosti putničke kabine, koja ove godine u posmatranom periodu iznosi 61 odsto, što je za tri odsto više u odnosu na 2018.

“Rast svih pomenutih parametara je posljedica optimalne komercijalne strategije i odgovornog planiranja resursa i troškova, što se pozitivno odrazilo i na poslovni rezultat za prva četiri mjeseca”, istakli su u MA.

Najveći rast prevezenih putnika zabilježen je ka i iz Beograda gdje je prevezeno 3.000 putnika više, potom ka i iz Rima i Pariza gdje se bilježi rast od 1.441 odnosno 1.448 putnika, kao i ka i iz Ljubljane gdje je broj putnika povećan za 1.146.

“Važno je napomenuti da je MA ove godine mjesec ranije počeo saobraćati ka Sankt Peterburgu, Lajpcigu, Londonu i Minhenu, a od 5. maja je uveo u redovan saobraćaj Hanover, petu destinaciju u Njemačkoj. Proširenje perioda letjenja za navedene destinacije daje i znatan doprinos produženju ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori”, zaključili su u MA.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *