Polovina Amerikanaca može samo da sanja penziju

Penzionisanje je više fantazija nego stvarnost za mnoge ljude u Sjedinjenim Američkim Državama. Oko 42 odsto Amerikanaca ima manje od 10.000 dolara ušteđenih za penziju, piše u studiji GoBankingRates.

Većina ljudi je kao glavni razlog zbog koga nisu uspjeli više da uštede navela to što jednostavno nisu zarađivali dovoljno novca, kao i su se jedva borili sa plaćanjem računa, prenosi Bizlife.

Sajt za lične finansije ispitivao je više od 1.000 odraslih osoba u februaru.

Za one koji imaju malo ili nimalo štednje, ozbiljan nedostatak adekvatnog prihoda od investicija i planiranja, u kombinaciji sa dužim životnim vekom, uništio je sva očekivanja od penzionisanja.

Iako su milenijalci ti koji na štednji imaju manje od 10.000 dolara, takođe i stariji Amerikanci postaju sve više pesimistični u pogledu svojih budućih ekonomskih izgleda, navodi se u posebnoj studiji United Incomea, startapa koji ima za cilj primenu analize velikih podataka na finansijsko planiranje.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *