Pejović: Tužiću Krapovića i Bulatovića, spasio sam hotel potonuća

Dodajte komentar

Biznismen Veselin Pejović, vlasnik budvanskog hotela “Budva” podnijeće tužbe protiv lidera budvanskih odbora Demokratske Crne Gore i Crnogorske, Dragana Krapovića i Vladimira Bulatovića zbog, kako je kazao, neistina koje su iznijeli da je hotel nelegalno izgradio i da ga divlje dograđuje.

On je naveo da je objekat na zapadnom krilu prinuđen da gradi u okviru sanacionog projekta, izrađenog nakon velike štete koja je nastala u hotelu usljed poplava i slijeganja terena zbog gradnje kompleksa solitera u komšiluku.

Pejović je „Vijestima“ dostavio kompletnu dokumentaciju, sa fotoelaboratom, koji je uradila i sama Komunalna inspekcija i policija, gdje su utvrđena oštećenja na kompletnom prizemlju hotela, i bazenu na prvom spratu. Zbog toga je urađen i sanacioni projekat, a kojim je investitoru, kompaniji „Uniprom hoteli“, urgentno preporučeno da na zapadnom krilu izgradi armiranobetonsku konstrukciju, kako bi se spriječilo slijeganje terena, nastalo nekontrolisanom gradnjom višespratnica u neposrednoj blizini „Budve“.

Krapović i Bulatović optužili su hotelsku kompaniju da nema nijedan papir za dogradnju hotela i pozvali premijera Duška Markovića i ministra turizma Pavla Radulovića da poruše objekat.

Pejović je kazao da je on jedini investitor u Budvi koji je izgradio manji objekat od onoga što je bilo predviđeno urbanističko-tehničkim uslovima (UTU), i da je to prava rijetkost, jer su gotovo svi gradili i više od onoga što je plan dozvolio.

“Urbanističko-tehničkim uslovima za gradnju hotela “Budva” iz 2011. mi je bilo dozvoljeno 11.676 kvadrata bruto građevinske površine, a ja sam samo izgradio 8.300 kvadrata. Planirana površina ispod objekta bila je dozvoljena 2.566,29 kvadrata, ja sam zauzeo 2.200 kvadrata.

Spratnost objekta koja je bila dozvoljena je bila prizemlje i pet spratova, a izgradio sam prizemlje i četiri sprata, sprat manje. Ako budete našli ijednog čovjeka u Budvi da mu je bilo dozvoljeno da gradi 12.000 kvadarta, a da je izgradio četiri hiljade manje, ja ću vam pokloniti hotel „Budva“, kazao je Pejović za “Vijesti“.

On je rekao da je dozvolu za rekonstrukciju dobio 2014. sa obavezom da u naredne dvije godine počne sa radovima, ali da nije ograničeno vrijeme kada će rekonstrukciju završiti.

Pejović navodi da su veliki problemi i oštećenja na hotelu nastala krajem prošle godine.

“Imamo službenu zabilješku Komunalne policije od 6. decembra prošle godine gdje su opštinski inspektori konstatovali oštećenja u hotelu usljed plavljenja recepcije, restorana, sale i drugih prostorija u prizemlju hotela, a sve je prouzrokovano time što su u neposrednoj blizini izgrađena četiri solitera. Na licu mjesta se mogu svi uvjeriti u pukotine koje su nastale na našem hotelu i velikoj šteti koja je nastala. Poznato je javnosti da je Mediteranska ulica napukla i o tome su svi mediji izvijestili. Došlo je do spuštanja i terena gdje je naš hotel”, kazao je Pejović.

Prema njegovim riječima, urađen je kompletni elaborat sanacije hotela.

“Prijavili smo radove na sanaciji hotela istoj toj Komunalnoj policiji. Nisam lud da bacam 300 hiljada eura da uklanjam izloaciju, došlo je do pucanja cijevi koje idu do bazena na pravom spratu hotela. Angažovali smo geometra, koji je utvrdio da je usljed slijeganja terena i kraj bazena je „potonuo“ dva centimetra, zbog čega je voda počela da klizi iz njega. Bazen nije u nivelaciji u kojoj je bio. Nisam tužio Opštinu i da preko suda nadoknađujem štetu na hotelu. Hitno sam angažovao stručnjaka za statiku Jova Popovića, koji je u svome elaboratu jasno naznačio da se hitno na zapadnom krilu uradi potporna armiranobetonska konstrukcija, tih 40 kvadrata, jer u neposrednoj blizini tek slijede zemljani radovi na susjednom gradilištu, da ne bi došlo do daljeg slijeganja terena i potonuća hotela“, naglasio je Pejović pokazujući sanacioni projekat.

Iz dokumentacije se vidi da sam gradio manje od dozvoljenog

“Oni me sada optužuju da sam ja najveće zlo napravio u Budvi i da sam to sve uništio i uzurpirao. Još su na konfereciji za novinare istakli da je praktično sve napravljeno bez ijednog papira, od hotela, do bazena i ostalog. Ne zanima me koje oni imaju probleme, partijske, nepartijske, to mene ne zanima, ali me ne mogu optuživati i svrstavati u nešto za šta nemam blage veze. Iz kompletne dokumentacije se vidi da ja nisam lakom čovjek, i da nisam izgradio onoliko koliko mi je bilo dozvoljeno. Sada sa ovom njihovom izjavom tjeraju da ću na toj strani hotela izgraditi prizemlje i pet spratova, za šta imam dozvolu. Ovakvim neistinitim optužbama obmanuli su javnost, iz njima znanih razloga, a ja ću kompletnu dokumentaciju dostaviti premijeru Markoviću i ministru Raduloviću“, kazao je Pejović.

Komunalna inspekcija i policija ponovo prijavila gradnju MORT-u

Komunalna inspekcija i policija Opštine Budva ponovo je Urbanističko-građevinskoj inspekciji Ministarstva održivog razvoja prijavila kompaniju „Uniprom hoteli“ izvodi građevinske radove na dogradnji hotela „ Budva“.

Sačinjena je nova zabilješka zbog radova na rekonstrukciji bazena, i zatraženo od inspekcije da zaustavi radove.

Izvor: Vijesti online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *