Komercijalna banka: Rashodi potopili profit

Dodajte komentar

Najveća banka pod kontrolom države Srbije, Komercijalna (KMBN), objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za period januar-mart koji je donio nastavak blagog rasta poslovanja iz osnovnog biznisa, dok su visoki ostali rashodi smanjili krajnji rezultat.

Komercijalna je u prvom kvartalu zabilježila neto prihod od kamata od 3,1 milijardu dinara što predstavlja rast od 1,1 odsto, dok su neto prihodi od kamata i provizija skočili 1,2 odsto na 1,2 milijarde dinara.

Ipak, nešto veći troškovi amortizacije i visoki ostali rashodi od 2,2 milijarde dinara, naspram 1,5 milijardi u prvom kvartalu 2017. godine, doneli su pad profita prije oporezivanja od 16 odsto na 1,7 milijardi dinara.

Aktiva banke na kraju marta iznosila je 403,3 milijarde dinara, što predstavlja rast od pola procenta od početka godine, dok je kapital banke uvećan 1,9 odsto na 68,8 milijardi dinara.

Država je najavila prodaju kontrolnog paketa akcija u ovoj banci do kraja godine, a očekuje se da bi do kraja maja trebalo da bude raspisan tender.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *