Panoramsko razgledanje žičarom u Kolašinu i ljeti

Dodajte komentar

Pripreme za ljetnju turističku sezonu u gradu na Tari su skoro završene, urađen je novi promotivni materijal, a u planu je i predstavljanje ljetnje ponude u Podgorici i primorskim gradovima. Prema riječima direktora lokalne TO Aleksandra Vlahovića u hotelima se trenutno održava veliki broj seminara, a prema najavama tokom ljeta se očekuju posjetioci iz velikog broja evropskih zemalja, kao i gosti iz SAD, Kine i Izraela. Takođe, očekuje se i značajan broj sportskih ekipa, koji će boraviti na pripremama u Kolašinu, pišu Dnevne novine.

“Prema informacija koje dobijamo od turističkih radnika, u periodu predsezone smještajni kapaciteti u gradu bilježe dobru popunjenost. U hotelima se trenutno održava veliki broj seminara. NP Biogradska gora, kao i Botanička bašta su već otvoreni za posjetioce, a ove ljetnje sezone turističku ponudu grada upotpuniće i Ski-centar Kolašin 1600, koji će biti otvoren tokom cijele ljetnje sezone i gosti će imati priliku da uživaju u panoramskoj vožnji žičarom i ponudi restorana koji se nalazi u sklopu ski-centra”, kazao je Vlahović.

Ističe da je urađen novi promotivni materijal katalog smještaja, kao i brošura sa ukupnom ponudom grada koja će biti distribuirana svim registrovanim izdavaocima smještaja. Pripremljen je i preliminarni plan manifestacija, a u saradnji sa opštinskim službama i nevladinim organizacijama planirano je uređivanje biciklističkih i planinarskih staza.

“Planira se i predstavljanje ljetnje ponude Kolašina u Podgorici i nekim primorskim opštinama, imajući u vidu da je sada pauza što se tiče međunarodnih sajmova, a Turistička organizacija će finansijski i logistički podržati veliki broj manifestacija u narednom periodu. Osim manifestacija koje se održavaju godinama u našem gradu i kojima ćemo dati značajnu podršku ove godine, imamo u planu i organizovanje i podršku novih manifestacija poput Joga kampa, čije je održavanje preliminarno najavljeno sredinom juna, internacionalni ‘Čiker’ Mountain biking maraton, takođe krajem juna, koji će okupiti vise od 120 učesnika koji putuju od Kraljeva do Tivta, uz noćenje u našem gradu. Biće održan i Festival cvijeća, koji će biti organizovan u saradnji sa predstavnicima botaničke bašte, a u planu je organizovanje turinra u malom fudbalu i još mnogo toga”, rekao je Vlahović.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *