Matea je nova zvijezda na austrijskom investicionom nebu

Dodajte komentar

Ovih dana u medijima u regionu prenosi se priča bečkog lista Kurier o mladoj bankarki koja je nova zvijezda na austrijskom investicionom nebu.

Matea Tadić je 23-godišnja Hrvatica, a bečki list je opisuje kao predanu, samouvjerenu i orijentisanu na uspjeh, prenosi Jutarnji list.

Tadić, inače rođena u porodici bosanskih Hrvata 1996. godine, samo nedelju dana nakon što je maturirala dobila je posao u kancelariji gradonačelnika Vilaha. To je, opisala je, ispregovarala još dok je bila učenica u srednjoj školi.

Ali, iako je to bilo zabavno radno mjesto i dobro poslovno iskustvo, Tadić je duboko u sebi znala da je prava prilika tek čeka, piše list. Uskoro je upoznala Floriana Košata, bečkog investicionog bankara, a ostalo je istorija.

„Spomenuo mi je da bih se dobro snašla u njegovim poslovima“, prepričava Tadić za Kurier i dodaje kako je nekoliko mjeseci kasnije iznenada nazvao i rekao joj da ima za nju posao u Beču. Tadić nije oklijevala, već idući dan dala je otkaz, došla u Pallas Capital na razgovor za posao i sa samo 20 godina postala najmlađa zaposlena te kompanije.

„Dobri investicioni bankari uvjek pred očima imaju svoj cilj. Svakog dana moraš tačno znati što želiš postići i kako ćeš to uspjeti. Cilj mora biti lične prirode i što konkretniji. Na primjer: ‘Želim svojoj majci za Božić da kupim zlatni sat’ ili ‘Do 25. godine života želim da zaradim svoj prvi milion“, objasnila je mlada bankarka svoj recept za uspjeh. A ti su ciljevi u Mateinom slučaju sasvim realni, dodaju austrijski mediji.

Matea je dodala kako radi od jutra do mraka, 70 do 80 sati nedeljno, nema vremena za privatni život i šoping sa prijateljicama, ali joj to uopšte ne smeta jer je njen cilj da postane uspješna i imućna bankarka. Možda i zato jer je odrasla u porodici koja nikad nije imala previše, pa sada želi više, dodaju Austrijanci…

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *