Đukanović u Londonu predstavio pogodnosti investiranja u Crnu Goru

Dodajte komentar

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u Londonu je na radnoj večeri u organizaciji Porto Novi, govorio učesnicima “Private Wealth Foruma” o pogodnostima investiranja u Crnu Goru.

Đukanović je iz Londona otputovao za SAD, gdje će na poziv izvršnog direktora McCainovog Instituta za međunarodno liderstvo, ambasadora Kurta Vokera, učestovati na Sedona forumu u Arizoni.

On je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, između ostalog, istakao da članstvo u NATO, otvaranje gotovo svih poglavlja u pregovorima sa EU, stabilan makroekonomski ambijent, značajni infrastrukturni projekti koji se realizuju i koji su planirani, kao i jasni pravci budućeg razvoja zemlje, predstavljaju osnovne razloge zbog kojih su brojni investitori iz svijeta pokrenuli svoje biznise u Crnoj Gori.

Đukanović je, kako je dodaje, naglasio da Crna Gora kroz kompetitivan ambijent za poslovanje, sa značajnim potencijalima u oblasti turizma, energetike i poljoprivrede, nudi značajne povoljnosti stranim investitorima.

“Harmonizovali smo zakonodavstvo sa pravnom tekovinom EU i ojačali vladavinu prava”, naveo je predsjednik Crne Gore i podsjetio da je sve to uticalo da pojedini svjetski brendovi, poput One & Only, za svoje prve projekte u Evropi izaberu upravo Crnu Goru.

Istakao je značaj inicijativa i projekata koji podižu standarde poslovanja i življenja u Crnoj Gori, “kao najboljeg puta za sustizanje evropskih standarda, i otvaranja novih prilika i šansi posebno za mlade ljude”.

“Raduje me i da sve više stranih investitora vidi i cijeni napore koje preduzimamo da razvijemo zemlju, da promijenimo način razmišljanja i usvojimo nova znanja i nove vještine upravljanja koje oni donose”, rekao je Đukanović.

On je pozvao učesnike Forina da posjete Crnu Goru i da se na licu mjesta uvjere kakve su mogućnosti za realizaciju poslovnih ideja i projekata u raznim oblastima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *