Tri službenice banke u Hrvatskoj počistile račune klijenata i ulagale u dionice

Dodajte komentar

Tri službenice banke, prethodne tri godine od svojih klijenata prebacile su milione na svoje račune, a samo svoju firmu su oštetile za oko pet miliona kuna.

Trojka iz Metkovića pre tri godine osmislila je kako da izvlači novac iz banke i njime mešetari. Slučajno ih je otkrio klijent jer nije mogao proveriti stanje na svom štednom računu, piše Posolovni dnevnik.

“Zvali smo ih “Vučice s Vol strita”. Neki žitelji Metkovića dopuštali da se njihova štednja ulaže u deonice. Odlično su zarađivali, a znali su i da se časte sa po petnaestak hiljada kuna. Bankarka A. M. bila je rođena za mešetarenje i spretna na kompijuteru”, navode Metkovčani koji godinama poznaju bankarku A. M. (38) iz Metkovića.

Osumnjičena A.M. zajedno sa koleginicom Z. V. (44) iz Komina i direktorom poslovnice D. B. (57) iz Opuzena, opustošila je bankarski trezor za pet miliona kuna.

“Utvrđeno je da su falsifikovale naloge za uplatu novčanih sredstava na svoje tekuće i žiro račune, kao i na tekuće i devizne račune članova svoje porodice. Tako uplaćen novac su, korišteći svoja ovlašćenja, najvećim dijelom podizali u gotovini, a novac zadržavali za sebe” navodi hrvatska policija.

Ovako su operisali od početka 2016. do 9. aprila ove godine. Sumnjiče ih da su tako oštetili banku za pet miliona kuna.

“Otkriveni su kad je jedan pnzioner došao da provjeri stanje svoje štednje. Trebao je na računu da ima oko 50.000 eura. Tada u banci nije bila nijedna od osumnjičenih – priča jedan Metkovčanin.

Kako službenica banke nije znala da objasni gdje mu je novac i što se događa, zamolila ga je da dođe sjutradan. I došao je, no već je o svemu obavijestio centralu banke u Zagrebu. Sjutradan mu je štednja bila na računu.

“Ovdje vam svi sve znaju i svako svakoga zna. Stoga smo odmah shvatili da se nešto čudno događa kad su se ujutro pred bankom parkirala tri nova automobila. Gledali smo iz obližnjega kafića ljude iz Zagreba koji su došli u nenadanu kontrolu”, navodi jedan od meštana.

“Glavnoj “vučici sa Vol strita” odmah je pozlilo. Pala žena u nesvijest. A kako i ne bi kad je znala šta je čeka?! Do tada su sve imali pod kontrolom jer su uvek znali kada dolazi kontrola, pa bi sve namestili”, dodao je on.

Bankarku A. M. (38) opisuje kao uzornu majku i sposobnu ženu.

“One koje je dobro poznavala i za koje je znala da imaju pristojnu ušteđevinu, pitala da li žele korisno da ulože svoj novac. Rekla bi im da je bezveze da samo stoji na računu kad mogu da zarade. Oni koji su pristali zaista su i dobro zaradili. Očito je imala njuh za berzu i znala šta radi. Uvjek bi im dala zaradu, a oni bi joj zauzvrat u znak zahvalnosti ostavili bogatu napojnicu” priča Metkovčanin.

Dvije bankarke i njihova šefica od subote su u pritvoru. Policija nastavlja s istragom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *