Izvršna direktorica Telenora: U razvoj mreže lani uložili tri miliona

Dodajte komentar

Na kraju prošle godine Telenor je imao 5,2 odsto više korisnika u odnosu na 2017. i zadovoljni smo poslovnim rezultatima koje smo postigli, saopštila je izvršna direktorica ove kompanije Sandra Štajner.

Ona je za Pobjedu navela da je ova telekomunikaciona kompanija lani u razvoj mreže uložila tri miliona eura.

“Poslujemo stabilno, a u segmentima značajnim za nas ostvarujemo rast i adekvatno se prilagođavamo uslovima na tržištu. Iako je došlo do pada prosječnog prihoda po korisniku, prije svega zbog pada prihoda od interkonekcije, zadržali smo zdrav nivo profitabilnosti”, kazala je Štajner.

Navela je da su lani najveći rast u prihodima u odnosu na 2017. ostvarili od prodaje uređaja.

“Imali smo i dobre rezultate u postpejd segmentu, a iza nas je uspješna ljetnja sezona”, rekla je Štajner i dodala da su u martu imali 360.000 korisnika, što predstavlja 33,48 odsto tržišnog udjela.

“Telenor je godinama lider u broju pripejd korisnika, čiji udio u ukupnom broju korisnika mobilne telefonije iznosi 40 odsto. U taj segment ulaze i turisti, za koje je naša ponuda atraktivna. Postpejd i segment poslovnih korisnika su stabilni, a vjerujemo da u tim oblastima leže mogućnosti za veći rast”, izjavila je Štajner.

Prema njenim riječima lani su u razvoj mreže uložili tri miliona eura, iako su je modernizovali prije dvije godine. Podsjetila je da, prema mjerenju Agencije za elektronske komunikacije, Telenor ima najveću pokrivenost 4G mrežom, najkvalitetnije govorne usluge i ostvaruje odlične rezultate u brzini prenosa podataka, naročito u gradovima. Kompanija ima 364 bazne stanice koje omogućavaju 4G signal.

“Rezultati su potvrdili da je Telenor pokrio gotovo cijelu Crnu Goru 4G signalom, a ne treba da zaboravimo ni to da smo u većini opština omogućili još napredniju, 4G + tehnologiju”, istakla je Štajner i dodala da imaju mrežu čija brzina dostiže i do 43,5 Mbps.

“Ne želimo da pravimo kompromis kada je u pitanju kvalitet”, tvrdi Štajner.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *