Evo kako izgleda novi Iphone (video)

Nakon višemesečnih nagađanja i izveštaja, “procurio” je navodni finalni dizajn telefona za ovu godinu, koji će se pojaviti pod oznakom iPhone XI.

Riječ je 360-stepenom render videu. Nedugo zatim, pojavile su se i fotografije koje prikazuju kako jedan pored drugog izgledaju veliki iPhone XI Max i regularni iPhone XI.

Čak tri zadnje kamere

Još od dolaska iPhone 7 Plus telefona u septembru 2016. godine, najskuplji iPhone uređaji su dolazili sa dve zadnje kamere. No, definitivno su trendovi takvi da je prisutna ugradnja većeg broja zadnjih kamera, od kojih neke imaju veoma posebne funkcije. Apple će se priključiti ovim trendovima, te će ove godine po prvi put implementirati tri zadnje kamere. Za sada je sigurno da će ih dobiti top model, iPhone XI Max.

Očekuje se da će ovaj telefon imati tri zadnje kamere, od čega će jedna biti “super-wide-angle” kamera. Sve kamere će biti smještene unutar kvadratnog modula, koji se može videti na zadnjoj strani telefona. Za sada nema previše informacija, ali neke glasine govore da će novi senzori stizati sa dobro poznatom rezolucijom od 12 megapiksela.

Očekuje se da će se uz ovu kameru naći još i primarni senzor, ali i telefoto senzor, za koje se očekuje da će takođe imati rezoluciju od 12 megapiksela. U zavisnosti od boje, mijenjaće se i boja stakla na telefonima, ali će senzori uvjek oko sebe imati nešto crnog stakla.

Bez promjena sprijeda, unaprijeđena selfi kamera

Očekuje se da će telefoni zadržati identičan dizajn prednje strane, što će biti treća generacija za redom da se tako čini, nakon iPhone X i iPhone Xs modela. Očekuje se da će iPhone XI Max imati dobro poznati 6,5-inčni OLED ekran, uz ogroman zarez na gornjoj ivici. Prema nekim izvještajima, moguće je da će zarez biti minimalno smanjen, ali renderi pokazuju da je i dalje veoma veliki i izražen.

Osim toga, Apple navodno sprema napredniju verziju Face ID mehanizma prepoznavanja lica, koji će omogućiti korisnicima da otključaju svoj telefon i u situacijama kada ga drže veoma blizu sebi. Takođe, Apple planira da unaprijedi selfi kameru, nakon četiri godine korišćenja iste prednje kamere od 7 megapiksela. Očekuje se da će ove godine Apple pokušati da uhvati korak za rivalima sa unaprijeđenim senzorom od 12 megapiksela. Nema najava da li bi ovakva kamera mogla imati neki napredni autofokus, poput Galaxy S10 telefona.

B92

Check Also

NLB Pay i Visa sa Vama na CIM Forumu

Forum kreativnih industrija i medija CIM Forum (Creative Industries and Media Forum), biće održan od …

Leave a Reply

Your email address will not be published.