Microsoft treća kompanija čija vrijednost je prmašila bilion dolara

Dodajte komentar

Microsoft je nakon zvanične objave rezultata za treći kvartal ove godine ponovio Appleov i Amazonov uspjeh, ukupna vrijednost njihovih dionica premašila je iznos od jednog biliona (1000 milijardi) američkih dolara.

Kompanija iz Redmonda udvostručila je raniji uspjeh Applea (avgust 2018. godine) i Amazona (septembar 2018. godine) te i sama postala kompanija koja je dostigla tržišnu valuaciju gdje ukupna vrijednost dionica premašuje granicu od jednog biliona američkih dolara.

To predstavlja odgovor tržišta na veliki rast Microsofta u trećem kvartalu godine ponajprije zahvaljujući njihovom cloud sektoru, operativnom sistemu Windows, Surface proizvodima te Xbox gejming konzoli. Rastu je doprinio i servis LinkedIn te dobri poslovni rezultati koje je Microsoft ostvario u Japanu.

Microsoftove dionice su nakon objave finansijskih rezultata za treći kvartal su porasle za 3% te su dostigle vrijednost od 130,50 američkih dolara po dionici.

Što se tiče četvrtog kvartala u Microsoftu predviđaju fiskalne prihode koji će iznositi između 32,2 i 32,9 milijardi američkih dolara što je u skladu s predviđanjima analitičara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *