U programe obrazovanja i osposobljavanja biće uključeno 896 nezaposlenih

Dodajte komentar

Kroz programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih biće uključeno 896 lica sa evidencije nezaposlenih, odlučio je Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore na današnjoj sjednici.

Od tog broja 461 polaznik će sticati stručne kvalifikacije, dok će njih 435 sticati ključne vještine. Programe će realizovati 33 izvođača a za tu namjenu Zavod je opredijelio 429.952,67 eura.

Odlukom UO Zavod je objavio danas Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom u iznosu od 3.000.000 eura.

“Osmi Javni poziv biće otvoren do 3. juna 2019. a namijenjen je pravnim i fizičkim licima koji doprinose unaprjeđenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Odlukom Upravnog odbora odobrena su i tri zahtjeva za kredit za samosapošljavanje iz Inoviranog programa za kontinuirano stimulisanje zapošljavanja i preduzetništva u Crnoj Gori. Za tu namjenu opredijeljeno je 20.000 eura što će omogućiti otvaranje četiri nova radna mjesta i to u Podgorici, Baru i Ulcinju”, navode iz Zavoda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *