„Adritic properties“ može da gradi novi hotel „Kraljičina plaža“

Dodajte komentar

Kompanija „Adritic properties“, grčkog biznismena Petrosa Statisa, moći će da gradi novi hotel „Kraljičinu plažu“, helidrom, proširi vile u Miločerskom parku, adaptira administrativnu zgradu i vešeraj naspram grada hotela „ Sveti Stefan“ u apartmane, izgradi garažu, dječje igralište, teniske terene… Sve ovo piše u urbanističko-tehničkim uslovima (UTU) koje je Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) izdalo Vladinoj firmi HTP „Miločer“ i Adriatic properties – u za 29 lokacija od Pržna do Svetog Stefana, na 35 hektara koliko objedinjuje budući hotelski rizorta „Miločer“.

„Dostavljaju se UTU za izradu tehničke dokumentacije za objekte hotelskog rizorta ‘Miločer’ na 29 lokacija u zahvatu prostornog plana posebne namjene za obalno područje – u urbanističko arhitektonsko rješenje hotelskog rizorta Miločer“, piše u dokumentu vladinog resora, u kome je detaljno napisano šta se na kojoj od 29 lokacija može graditi.

Na lokaciji broj 1, predviđena je gradnja novog hotela sa pet zvjezdica visine 22 metra i koji će biti uklopljen u zeleni ambijent Miločerskog parka. Na lokacijama 2, 3, 4, 5 i 6, na kojima se nalaze vile u Miločerskom parku, kako piše u UTU, predviđa se rekonstrukcija i proširenje postojećih objekata. Na lokaciji 7, gdje se nalazi restoran „Kraljičina stolica“, nijesu predviđene intervencije, dok će na lokaciji 8 biti trofo-stanica.

Intervencije nijesu predviđene ni na spa-centru u zaleđu Kraljičina plaže, ni na „Vili Miločer“, pumpnoj i trafo-stanici koje se nalaze na lokacija od 9 do 13.

Dalje, planirano je proširenje kapaciteta postojećeg objekta „beach bar (lokacija 14), koji se nalazi uz obalu, okružen maslinjakom, a između miločerske i svetostefanske uvale (lokacija 15) gradiće se helidroma sa paviljonom.

Nema intervencija i na postojećem restoranu „Pod maslinom“ (lokacija 16), dok neposredno uz šetalište uz morsku obalu na ulazu u Sveti Stefan (lokacija 17) projektovan je „park-dječje igralište“. Na postojećoj gasnoj stanici, objektu za komunalni otpad, pumpnoj stanici, dizel agregatu (lokalcijama od 18 do 21) neće biti intervencija.

Postojeća administrativna zgrada (lokacija 22), se „seli“ u hotel „Kraljičina plaža”. Prizemna zgrada dobiće jedan sprat i u njoj će biti adaptirana tri dvoetažne smještajne jedinice za potrebe grad-hotela „Sveti Stefan”. Na lokaciji 23 projektovana su dva teniska terena, a na mjestu stare administrativne zgrade biće izgrađen novi kompeks.

„Projektovane su nove smještajne jedinice za potrebe grad hotela i poslovni centar na mjestu postojećeg tržnog centra. Predviđeno je šest apartmana oko 200 kvadrata, koji su orjentisani kao novom trgu. Kongresni centar je tretiran kao visoko luksuzni i čine ga hol sa info pultom, multifunkcionana dvorana za 300 osoba, konferens sala sa aperitiv barom i otvorenom zelenom krovnom terasom pogodnom za organizovanje koktela“, piše u UT uslovima.

Na mjestu postojeće zgrade u kojoj su vešeraj i kuhinja (lokacija 25) predložena su tri dvoetažna apartmana od 250 kvadrata za potrebe grad hotela, dok je na lokaciji 26 projektovana garaža na tri nivoa sa 150 parking mjesta i vešerajem u suterenu za potrebe hotela. Na lokaciji 27 zadržava se gasna stanica, dok na lokaciji 28 predviđen je otvoreni parking. Uradiće se rekonstrukcija i proširenje postojećeg restorana „Pod murvom“ (lokacija 29).

Opština protiv gradnje apartmana

Opština Budva, kako su „Vijesti“ nedavno objavile, ne protivi se izgradnji novog hotela „Kraljičina plaža“, pa i u gabaritu većem od dosadašnjeg, kao i helidroma u Miločerskom parku, i garaže na Svetom Stefanu, te je spremna dati saglasnost. Ipak, da bi stavila potpis i dala zeleno svjetlo, Statisova firma moraće da poruši dvije velike betonske građevine preko puta grad hotela Sveti Stefan, upravo one koje su predviđene da se adaptiraju u luksuzne dvoetažne apartmane.

Od Vlade očekuju da stavi van snage urbanističko arhitektonsko rješenje hotelskog rizorta „Miločer“, na osnovu kojih je MORT dao urbanističko-tehničke uslove.

Izvor: Vijesti online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *