Volonterskom akcijom zaposlenih Sava osiguranja obilježen dan Grupe Sava Re

Dodajte komentar

Sava osiguranje, povodom obilježavanja Dana Grupe Sava Re, organizovalo je akciju postavljanja i farbanja novih dasaka na klupama, čišćenja, sadnje drveća i ukrasnog bilja u Centralnom gradskom parku u Beranama.

Pored, više od stotinu, zaposlenih Sava osiguranja AD, akciji su prisustvovali i predstavnici i zaposleni JP „Komunalno“ Berane.

“Ova akcija ima za cilj ne samo uljepšavanje i obnovu poznatog beranskog parka, već stvaranje zdravog ambijenta za šetnju, mjesta za miran boravak i odmor, za druženje, socijalizaciju, sport i rekreaciju stanovnika Berana i posjetioca ovog lijepog grada. Kupili smo stotinu sadnica begonija, stotinu sadnica žive ograde, dvanaest tuja, šest novih klupa, ofarbali postejeći mobilijar i uredili zelenu površinu. Kopali smo, sadili, družili se, a uz to radili nešto što je društveno odgovorno, a sve u želji da centar našeg grada učinimo ljepšim i prijatnijim za sve građane i njegove posjetioce. Zahvaljujemo se zaposlenima iz Komunalnog preduzeća Berane, kao i kolegama iz Opštine Berane, na srdačnoj pomoći u toku trajanja akcije. Svojim primjerom želimo pokazati koliko je lijepo i važno učestvovati u akcijama očuvanja životne sredine i ljepote Crne Gore”, rekao je Adnan Adrović, šef poslovnice u Beranama, uz pojašnjenje da će ovom akcijom uticati na svijest društva o neophodnosti očuvanja životne sredine i značaju koji mogu imati međusektorska saradnja i zajedničke akcije građana, kompanija i institucija sistema.

„Društveno odgovorno poslovanje je dio strategije poslovanja Sava osiguranja. Ovo je samo jedna od mnogih društveno odgovornih aktivnosti koje Sava osiguranje sprovodi. Važno je uticati na svijest cjelokupnog društva o društvenoj odgovornosti prema zajednici i okolini, zato ovom akcijom želimo da pokažemo da nije potrebno mnogo novca, već želja i dobra volja da se napravi promjena. Do sada smo sproveli niz sličnih akcija u Nikšiću, Bijelom Polju, Podgorici i Pljevljima, “ istakla je Valentina Kasalica, šefica službe za marketing i odnose sa javnošću.

Savjetnik u službi Predsjednika Opštine Berane Darko Stojanović izrazio je zadovoljstvo zbog organizacije akcije uređenja parka u Beranama. ”Sa velikim zadovoljstvom ističem da je eminentna kompanija Sava osiguranje, u saradnji sa Opštinom Berane, po treći put organizovala projekat koji je veoma značajan za naš grad. To znači da smo jedni u drugima prepoznali sigurnog i ozbiljnog partnera za akcije ovoga tipa. Akcija koju su zaposleni Sava osiguranja i predstavnici Komunalnog preduzeća iz Berana sproveli u Centralnom gradskom parku je od izuzetnog značaja za Berane i ukazuje na važnost zaštite životne sredine. Pozivam i ostale institucije i kompanije koje posluju u našem gradu da na sličan način pomognu uređenje parkovskih ili drugih površina u našoj opštini kao i na saradnju na nekim drugim projektima“, istakao je Stojanović.

Zaposleni JP „Komunalno“ Berane su potvrdili da je akcija sadnje drveća i ukrasnog bilja, renoviranja i farbanja klupa u ovom parku bila odlična ideja i da su sigurni da će građani Berana znati da cijene novi izgled parka.

Sava osiguranje AD Podgorica posluje na crnogorskom tržištu neživotnih osiguranja već 19 godina, a zadnjih 10 godina je dio Grupe Sava Re iz Ljubljane.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *