Mercator prodaje imovinu vrijednu više od 100 miliona eura

Dodajte komentar

Mercator, koji je prije nekoliko mjeseci završio prodaju svojih deset velikih centara u Sloveniji, sada prodaje 164 nove nekretnine u cijeloj Sloveniji, s ukupnom početnom cijenom većom od 105 miliona eura, izvještava Delo.

Razlog prodaje je razduživanje i povoljniji odnos duga prema EBITDA-i, što je strateški cilj kompanije i zato što njima bolje upravljaju drugi.
U Mercatoru su za navedene novine naveli: “Mi smo trgovac, a ne agent za nekretnine, i zato što je u naredne dvije godine jedan od ključnih strateških ciljeva razduživanje, mi prodajemo poslovnu nepotrebnu imovinu”.

Kompanija je austrijskoj Supernovi za 116 miliona eura prodala trgovačke centre Ajdovščina, Celje, Koper, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Ljubljana Šišku, Postojnu, Novo mesto, Slovenj Gradec i Jesenice.

Primorske novice su prije dva dana izvijestile da Grupa Mercator traži kupca za veliko zemljište sa poslovnim objektima u sklopu kompleksa Tomos u Kopru za trgovački centar na Dolinskoj cesti.
U Kopru se prodaje oko 17.000 kvadratnih metara zemljišta sa poslovnim objektima u okviru ovog kompleksa, a poslovni sistem Mercator je objavio sveobuhvatnu listu nekretnina za prodaju, koja ima dosta lokacija u Istri.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *