AIK: Razmatramo kupovinu još nekih banaka u regionu

AIK banka je preuzimanjem Gorenjske banke postala prva banka iz Srbije koja je “iskoračila” na tržište Evropske unije, izjavila je Jelena Galić, predsednik IO AIK banke, i istakla da se razmatra kupovina još nekih banaka u Srbiji i regionu.

Galić je, u intervjuu za aprilski broj Magazina Biznis, istakla da je srednjoročna strategija AIK banke da postane jedna od vodećih bankarskih grupacija u ovom dijelu Evrope.

“To podrazumijeva da ćemo i u narednom periodu procenjivati i razmatrati sve buduće prilike u regionu, što naravno uključuje i Srbiju”, izjavila je Galić.

Nova bankarska grupacija će, napominje, privrednicima iz Srbije i Slovenije donijeti mogućnost korišćenja bankomata dvije banke u obije zemlje bez provizije, a imaće i niže naknade.

Na pitanje da li akcenat AIK banke ostaje na akvizicijama, s obzirom na jasno iskazano interesovanje za preuzimanje još jedne slovenačke banke “Abanke”, Galić odgovara da je za AIK banku važan regionalni rast i razvoj poslovanja, a da aktuelna konsolidacija bankarskog tržišta u regionu otvara prostor za neorganski rast.

(Blic)

Check Also

Institutu “Dr Simo Milošević” od države godišnje 3,8 miliona eura

Kupac većinskog paketa Instituta “Dr Simo Milošević” iz Igala platiće državi 10 miliona eura za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *