AIK: Razmatramo kupovinu još nekih banaka u regionu

AIK banka je preuzimanjem Gorenjske banke postala prva banka iz Srbije koja je “iskoračila” na tržište Evropske unije, izjavila je Jelena Galić, predsednik IO AIK banke, i istakla da se razmatra kupovina još nekih banaka u Srbiji i regionu.

Galić je, u intervjuu za aprilski broj Magazina Biznis, istakla da je srednjoročna strategija AIK banke da postane jedna od vodećih bankarskih grupacija u ovom dijelu Evrope.

“To podrazumijeva da ćemo i u narednom periodu procenjivati i razmatrati sve buduće prilike u regionu, što naravno uključuje i Srbiju”, izjavila je Galić.

Nova bankarska grupacija će, napominje, privrednicima iz Srbije i Slovenije donijeti mogućnost korišćenja bankomata dvije banke u obije zemlje bez provizije, a imaće i niže naknade.

Na pitanje da li akcenat AIK banke ostaje na akvizicijama, s obzirom na jasno iskazano interesovanje za preuzimanje još jedne slovenačke banke “Abanke”, Galić odgovara da je za AIK banku važan regionalni rast i razvoj poslovanja, a da aktuelna konsolidacija bankarskog tržišta u regionu otvara prostor za neorganski rast.

(Blic)

Check Also

Mtel: Za 12 godina – 12 najboljih modela telefona po najpovoljnijim cijenama

Povodom 12 godina uspješnog poslovanja u Crnoj Gori kompanija m:tel je od sjutra pripremila 12 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *