Addiko Banka 2018. godini postigla najbolji poslovni rezultat u istoriji

Addiko Bank AD Podgorica, specijalizovana za poslovanje sa građanima i malim i srednjim preduzećima, u 2018. godini je zabilježila najbolji poslovni rezultat u istoriji koji iznosi 2,3 miliona eura nakon oporezivanja. Kako su kazali iz banke, time je još jednom potvrđeno profitabilno poslovanje i učvršćena stabilna pozicija na crnogorskom finansijskom tržištu.

Nosioci rasta su bili kreditni proizvodi u domenu poslovanja sa stanovništvom. Paralelno, zabilježen je rast nivoa depozita kod stanovništva, čime je potvrđeno rastuće povjerenje građana u Addiko banku.

“Fokus na ključne segmente stanovništva i malih i srednjih preduzeća praćen je inovacijama i digitalnim unapređenjima, te smo razvili aplikaciju u segmentu poslovanja sa fizičkim licima, kojom se automatizuje proces odobrenja kredita, odnosno smanjuje vrijeme potrebno za odobrenje i isplatu kredita. Ovo omogućava da Addiko banka pruža uslugu klijentima u skladu sa obećanjem brzine i jednostavnosti, uz niže troškove i uravnotežen rizični profil banke”, saopšteno je iz Addiko Banke.

I u 2019. godini najavili su da ostaju fokusirani na digitalizaciju i dalje unapređenje korisničkog iskustva klijenata, što je nedavno potvrđeno implementacijom najsavremenijeg e-banking rješenja za pravna lica, a sve u cilju ostvarenja što jednostavnijeg bankarstva na koje klijenti banke klijenti računaju.

„Izuzetno sam ponosan što je za nama još jedna uspješna poslovna godina Addiko Bank u Crnoj Gori, u kojoj smo ostvarili dobit nakon oporezivanja od EUR 2,3 miliona, što je za 59% više u odnosu godinu ranije (2017: EUR 1,5 miliona). Na taj način smo još jednom dokazali da smo izuzetno uspješna banka sa jasnom strategijom i timom koji teži daljem unapređenju. Usredsređeni smo na ispunjenje obećanja datog klijentima da ćemo im pružiti brzu i kvalitetnu uslugu i moderno korisničko iskustvo“, izjavio je Christoph Schoen, glavni izvršni direktor Addiko Bank AD Podgorica.

Check Also

Sve kapacitete upotrijebiti za novo kreditiranje i sprovođenje moratorijuma

Banke sve raspoložive kapacitete treba da koncentrišu na novo kreditiranje, primjenu mjera za ublažavanje posljedica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *