Addiko Banka 2018. godini postigla najbolji poslovni rezultat u istoriji

Dodajte komentar

Addiko Bank AD Podgorica, specijalizovana za poslovanje sa građanima i malim i srednjim preduzećima, u 2018. godini je zabilježila najbolji poslovni rezultat u istoriji koji iznosi 2,3 miliona eura nakon oporezivanja. Kako su kazali iz banke, time je još jednom potvrđeno profitabilno poslovanje i učvršćena stabilna pozicija na crnogorskom finansijskom tržištu.

Nosioci rasta su bili kreditni proizvodi u domenu poslovanja sa stanovništvom. Paralelno, zabilježen je rast nivoa depozita kod stanovništva, čime je potvrđeno rastuće povjerenje građana u Addiko banku.

“Fokus na ključne segmente stanovništva i malih i srednjih preduzeća praćen je inovacijama i digitalnim unapređenjima, te smo razvili aplikaciju u segmentu poslovanja sa fizičkim licima, kojom se automatizuje proces odobrenja kredita, odnosno smanjuje vrijeme potrebno za odobrenje i isplatu kredita. Ovo omogućava da Addiko banka pruža uslugu klijentima u skladu sa obećanjem brzine i jednostavnosti, uz niže troškove i uravnotežen rizični profil banke”, saopšteno je iz Addiko Banke.

I u 2019. godini najavili su da ostaju fokusirani na digitalizaciju i dalje unapređenje korisničkog iskustva klijenata, što je nedavno potvrđeno implementacijom najsavremenijeg e-banking rješenja za pravna lica, a sve u cilju ostvarenja što jednostavnijeg bankarstva na koje klijenti banke klijenti računaju.

„Izuzetno sam ponosan što je za nama još jedna uspješna poslovna godina Addiko Bank u Crnoj Gori, u kojoj smo ostvarili dobit nakon oporezivanja od EUR 2,3 miliona, što je za 59% više u odnosu godinu ranije (2017: EUR 1,5 miliona). Na taj način smo još jednom dokazali da smo izuzetno uspješna banka sa jasnom strategijom i timom koji teži daljem unapređenju. Usredsređeni smo na ispunjenje obećanja datog klijentima da ćemo im pružiti brzu i kvalitetnu uslugu i moderno korisničko iskustvo“, izjavio je Christoph Schoen, glavni izvršni direktor Addiko Bank AD Podgorica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *