Radulović: Treba da lobiramo za Solanu i nađemo novac

Solana će uskoro biti i formalno zaštićena, a očekuje se i njeno upisivanje na Ramsar listu zaštićenih močvarnih područja, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, na konferenciji CZIP-a posvećenoj ulcinjskoj Solani.

On je istakao da je nakon formalnog i vrlo zahtjevnog dijela zaštite Solane, sad na redu kreativniji, ali ne i lakši dio.

“Sad nam je ostalo da lobiramo za Solanu, da nađemo novac i one koji znaju kako se upravlja i valorizuje ovakav sistem. Nadam se da ćemo svi uloziti napor da to postignemo kako bi u Solani svi uživali, i ljudi i ptice”, kazao je Radulović.

Ministar je podsjetio da je Studija koja je izrađena uz pomoć novca i eksperata EU pokazala da Solana nije isplativa i da su svi zainteresovani investitori odustajali kada su shvatili da je za njenu ekonomsku održivost potrebno 15-20 godina.

“Ali to nije pokolebalo Vladu da, ukoliko na drugi način ne nađemo novac, izdvajamo sredstva iz budžeta kako bi Solana funkcionisala na način predviđen u studiji”, kazao je Radulović.

Check Also

Francuska “La Banque Postale” pokrenula novu vrstu mobilnog bankarstva

Francuska “Poštanska banka” je aktivirala svoju mobilnu online bankarsku uslugu. Da bi se razlikovala od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *