NLB Banka uručila donaciju Klinici za ginekologiju i akušerstvo

Dodajte komentar

NLB Banka je u okviru kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” donirala instrumentarij vrijedan 8.000 EUR Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), koji će omogućiti bolje uslove za rad zaposlenih u porođajnim salama Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i siguran dolazak na svijet novorođenčadi.

Svakodnevna briga o novim životima je lijep ali odgovoran posao koji će ubuduće zaposleni u podgoričkom porodilištu moći da obavljaju rasterećenije i sa novim entuzijazmom.

U ime zaposlenih Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore i u svoje lično ime, najiskrenije se zahvaljujem NLB Banci na donaciji instrumenata za potrebe Porodilišta ukupne vrijednosti 8.000 EUR. Čini mi zadovoljsvto što je NLB Banka prepoznala potrebe našeg Porodilišta i svojim društveno odgovornim ponašanjem omogućila da zanovimo dodtrajale insrtrumente na radost, ne samo zaposlenih naše Klinike, već i budućih mama. izjavio je dr Ivan Đukić, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Kliničkog centra u Podgorici.

Dr. Đukić je podsjetio da se “u Porodilištu KCCG na godišnjem nivou obavi najviše porođaja, u prosjeku od 3.200 do 3.500. Pored velikog broja obavljenih porođaja, u Porodilištu KCCG, kao ustanovi tercijarnog nivo zdravstvene zaštite, takođe se zavšavaju i svi porođaji kod rizičnih trudnoća iz cijele Crne Gore. Ovaj podatak dovoljno govori da je pored stručnog kadra sa kojim raspolaže KCCG, veoma važna i medicinska oprema za kvalitetan rad našeg osoblja”.

“Zadovoljstvo je biti dio kolektiva koji čini nešto dobro za društvo u kom posluje. U odgovornom odnosu prema zajednici posebnu pažnju posvećujemo zdravstvu, pa je većina naših donacija usmjerena u pravcu poboljšanja uslova za rad i boravak u zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore. Uvjeren sam da ćete ovu donaciju maksimalno iskoristiti i da će benefite osjetiti kako majke i novorođenčad tako i zaposleni koji će u svom poslu biti još efikasniji.”, poručio je Marko Popovič, izvršni direktor NLB Banke, prilikom uručenja donacije.

Prilikom uručenja donacije istaknut je i doprinos košarkaša KK Budućnost Voli koji su uticali na popularizaciju donatorske inicijative “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” kod građana. Košarkaši su u prethodnoj utakmici koja se igrala u SC “Morača”, igrali i za crnogorska porodilišta, jer je banka za svaki koš, trojku i pobjedu izdvojila određena novčana sredstva koja je usmjerila na donaciju porodilištima. Tom prilikom je obezbijedila 1.150 EUR. I u trećoj finalnoj utakmici, koja se igra večeras u trci za osvajanje trofeja Aba lige, NLB Banka će donirati 10 EUR za svaki koš Budućnosti, 30 EUR za svaku trojku i 1.000 EUR za pobjedu, crnogorskim porodilištima.

“NLB Banka je u okviru kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” podržala unapređenje uslova u porodilištima u Nikšiću, Bijelom Polju, Beranama i Podgorici. Tokom 2019. godine, banka nastavlja sa donatorskom inicijativom podrške crnogorskim porodilištima, kojoj će se pridružiti i klijenti doniranjem novčanih sredstava u donatorskim kutijama koje su postavljene u pet filijala banke širom Crne Gore”, saopšteno je iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *