Karisma želi da gradi novi hotel Lido na Velikoj plaži

Dodajte komentar

Projekat izgradnje novog hotela “Lido” na Velikoj plaži u Ulcinju, mogao bi nakon skoro osam godina ponovo ugledati svjetlo dana ako međunarodna hotelska grupacija “Karisma Hotels & Resorts” postigne dogovor sa firmom Capital estate, koja je vlasnik zemljišta na kome se nalazio nekadašnji hotel.

To je “Vijestima” potvrđeno u Karismi, koja je u Ulcinju prisutna već dvije godine kada je u tridesetogodišnji zakup od hotelske grupe “Ulcinjska rivijera” uzela hotele Belvi i Olimpik na Velikoj plaži, koji sada posluju u okviru hotelskog kompleksa “Holiday Village Montenegro”.

Da bi gradnja Lida uskoro mogla početi u dva navrata najavio je i aktuelni predsjednik Opštine Ljoro Nrekić, koji je otišao i korak dalje, ističući da će radovi početi već nakon ove sezone. U Karismi nijesu odgovorili na pitanje “Vijesti” kada bi mogla početi gradnja hotela, ali su iskazali uvjerenje da će Ulcinj uskoro dobiti reprezentativni objekat.

“Na razvoju ovog projekta radimo sa kompanijom Capital Estate sa kojom uporedo aktivno komuniciramo na elementima međusobnog poslovnog odnosa. Sama realizacija projekta, koji bi zasigurno bio premium kvaliteta, je kompleksna i zavisi od više činilaca. Vjerujemo da ćemo uspjeti u iskrenoj namjeri da Ulcinju i Crnoj Gori podarimo još jedan uspješan turistički proizvod”, piše u odgovoru Karizme.

U kompaniji ističu da u kontinuitetu prepoznaju jug crnogorske obale, a posebno Ulcinj i Veliku plažu, kao turistički razvojni kapacitet od najvećeg potencijala.

Capital estate je u oktobru 2006. godine na međunarodnom tenderu kupio hotel Grand Lido za 10,80 miliona eura, a vlasnici su se obavezali da u izgradnju novog hotela investiraju dodatnih 38 miliona eura.

Objekat je srušen nakon kupovine, a firma je početkom 2012. godine, uprkos upozorenjima iz Vlade i imperativnim odredbama iz ugovora, konačno odustala od gradnje novog hotela na Velikoj plaži zbog zagađenja obližnje Port Milene. Pošto je za rješenje tog problema bilo neophodno nekoliko godina, Capital estate je planirana sredstva preusmjerio u Budvu gdje je u Bečićima sagradio hotel sa pet zvjezdica.

Karisma u razvojnim projektima sarađuje sa najvećim svjetskim turoperatorom TUI. Kompanija u svom portfoliu ima 27 hotela, između ostalog u Hrvatskoj, Srbiji, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Jamajci i Kolumbiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *