Potreban vam je biznis plan?

1 komentar
Biznis plan predstavlja pismeni elaborat (detaljan i studiozan dokument) koji dokazuje ekonomsku opravdanost vašeg budućeg investicionog poduhvata. Biznis plan treba da pokaže kako atraktivnu, zamišljenu poslovnu ideju pretvoriti u tržišno profitabilan biznis.

Jednostavno rečeno, ˝stavljanje na papir˝ svega onoga što vam je bitno za cjelokupan poslovni poduhvat.

Biznis plan je opipljiva „zvijezda vodilja“ kroz vaš biznis, jer on je osnovni dokument o kome investitori odlučuju da li će vam dodijeliti finansijska sredstva za pokretanje biznisa.
Pored navedenih, postoji mnogo razloga zbog čega vam je potreban biznis plan, a neke ćemo izdvojiti:
  • Kroz biznis plan ćete testirati vašu biznis ideju na sažet i realan način;
  • Za dobijanje kreditnih sredstava u finansijskim institucijama, biznis plan je glavni dokument koji se detaljno pregleda i analizira;
  • Veća sažetost i analitičnost biznis plana vam povećava šanse za dobijanje finansijske podrške kod investitora ili finansijskih institucija;
  • Definisan jasan poslovni put isplativosti vaše ideje;
  • Uvođenje novih ideja i procjena isplativosti proširenja postojećih kapaciteta;
Naše iskustvo i metodologija rada
Naš tim za izradu biznis planova posjeduje višegodišnje iskustvo. Do sada smo izradili na desetine biznis planova i investicionih projekata uspješnih firmi u Crnoj Gori, iz sektora poljoprivrede, stočarstva, turizma, ugostiteljstva, uzgajivačnica, kao i zanatskih i uslužnih djelatnosti.
Metodologija po kojoj izrađujemo biznis planove je usklađena sa metodologijom Investiciono razvojnog fonda Crne Gore.

Struktura naših biznis planova zadovoljava sve kriterijume finansijskih i državnih institucija u Crnoj Gori, tj. sa biznis planom koji mi kreiramo, možete konkurisati za kreditna sredstva u bilo kojoj finansijskoj instituciji u Crnoj Gori.

Ukoliko želite da se dodatno informišete o cijenama, roku izrade ili da zakažete sastanak, pošaljite email na [email protected]. Naš tim će vam odgovoriti u najkraćem roku i upoznati vas sa svim detaljima oko izrade biznis plana.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *