Budva

Ministarstvo odgovornost prebacuje na vlast: Šta će biti sa budvanskim diskotekama?

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović predložio je da se šest ostvorenih diskoteka i nekoliko manjih objekata na donjem šetalištu, ispod Glavne pošte, zadrže do 1. oktobra.

Kako je Radulović kazao, saglasnost i pozitivno mišljenje o tome moraće da daju Uprava za zaštitu kulturnih dobara, Agencija za zaštitu životne sredine i Opština Budva.

Iz vladajuće koalcije u Budvi su ponovili da ta zona nije u nadležnosti Opštine.

“Na koaliciji je zaključeno da odnos Opštine ne može biti drugačiji u odnosu za zonu koja je u njenoj nadležnosti”, kazali su iz koalicije za Radio Televiziju Budva.

Iako su objekti u zoni kojom gazduje JP Morsko dobro, Radulović je kazao da ako izostanu pomenute saglasnosti, objekti će morati biti uklonjeni prije početka sezone.

“Neće biti selektivnog rušenja – ili će se svi skloniti ili će svi ostati još ovu sezonu. Mi smo na kolegijumu zbog distorzija u mišljenju donijeli odluku da upišemo u svoj Plan da te lokacije ostanu na svom mjestu uz određene uslove”, naglasio je Radulović.

Kako je naveo, ti uslovi su povlačenje privremenih objekata pet metara sa šetališta, kao i da moraju odrati limitatore zvuka i limitirati ih na 65 decibela, te da svi moraju dostaviti garancije banke tj. depotzit da će sami ukloniti svoje objekte do 1. oktobra.

“Takav Plan će biti poslat na mišljenje i ako Opština bude saglasna sa tim oni će ostati, ako ne biće uklonjeni”, istakao je Radulović dodajući da ne smatra da je to rješenje i ponuda za ovaj dio našeg primorja.

“Bio je tu 30 godina, ali ako je cilj i stav da ostane još ove sezone ja sa tim nemam problema”, zaključuje ministar.

Opštinska Odluka o uklanjanju privremenih objekata, koja je donešena prije par mjeseci je ispoštovana, a svaki privremeni objekat, koji nije planiran, uklonjen je sa javne površine.

(RTV Budva)

Check Also

Direktor Makedonske berze ima platu od 62 hiljade eura

Ivan Šteriev, izvršni direktor Makedonske berze, prošle godine imao je bruto platu od 62.100 eura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *