Visa predstavila debitnu karticu za kupovinu kriptovalutama

Visa je predstavila debitnu karticu koja korisnicima omogućava da kupuju stvari novcem kriptovaluta pohranjenog u online novčanicima.

Nova Coinbase kartica je direktno vezana za lični kripto valutni bilans u digitalnim novčanicima kojima upravlja istoimena digitalna mjenjačnica valuta.

Coinbase omogućava trgovanje Bitcoinom, Ethereumom, Rippleom, XRP-om i Litecoinom, tako da će sve to biti nagrađeno novom debitnom karticom.

Visa, jedan od najvećih svjetskih platnih procesora, kaže da CoinBase kartica omogućava korisnicima da “troše kripto tako lako kao novac u svojoj banci” i da podignu gotovinu sa bilo kojeg bankomata. Kriptovaluta će inicijalno biti konvertovana u britanske funte, euro ili američke dolare.

Glavni izvršni direktor Coinbase UK Zeeshan Feroze napisao je na blogu: “Kada korisnici koriste svoju CoinBase karticu, mi odmah pretvorimo kripto u valutu koju izdaje država”.

Mobilna aplikacija Coinbase Card omogućava potrošačima da vide sažetke potrošnje, primitke transakcija i da dobijaju trenutne obavijesti.

Kartica je namijenjena za korisnike u Velikoj Britaniji i Evropskoj uniji.

Check Also

Proizvodi kompanije “Naše voće”, novog crnogorskog brenda, uskoro na policama domacih trgovina

Kompanija Veletex je početkom 2017. godine kupila imovinu zemljoradničke zadruge Župa u stečaju, na dvanaestoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *