Druga garancija Svjetske banke do kraja godinepdficon

Dodajte komentar

Crna Gora je postigla progres u fiskalnoj i finansijskoj sferi, ocijenjeno je na sastanku predstavnika crnogorske delegacije i Svjetske banke, na kojem je izraženo očekivanje da bi druga garancija za razvojnu politiku mogla biti odobrena krajem ove ili početkom naredne godine.

Članovi crnogorske delegacije, koju predvode guverner CBCG Radoje Žugić i ministar finansija Darko Radunović, su na sastanku sa potpredsjednikom Svjetske banke (SB) za Evropu i Centralnu Aziju Cyrilom Mullerom, organizovanom u okviru proljećnog zasjedanja te finansijske institucije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), nastavili razgovore o odobravanju druge garancije za razvojnu politiku.

“Konstatovano je da je Crna Gora postigla progres u fiskalnoj i finansijskoj sferi i izraženo očekivanje da bi se taj aranžman mogao odobriti krajem ove ili početkom sljedeće godine”, navodi se u zajedničkom saopštenju CBCG i Ministarstva finansija.

U razgovoru sa direktorom Evropskog odjeljenja MMF, Poulom Thomsenom, konstatovano je da je CBCG odabrala adekvante prioritete za naredni period, a koji se odnose na unapređenje supervizije, mjere prevencije pranja novca i jačanje i modernizaciju platnog sistema.

Radunović je predstavio fiskalne pokazatelje za prethodnu godinu i projekcije na srednji rok, navodeći da su u prva dva mjeseca ove godine povećani prihodi budžeta od 18,5 odsto u odnosu na isti period prethodne.

Nastavljene su, kako je kazao, i strukturne reforme, naročito one od važnosti za dobijanje druge garancije za razvojnu politiku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *