Prvi put u istoriji avion Lufthanse sletio u Crnu Goru

Dodajte komentar

Putnike i specijalne goste iz ovog aviona dočekali su predstavnici Aerodroma Crne Gore, opštine Tivat, menadžment Lufthansa grupe, kao i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Hajnrih Robert Veber.

Prvi let je označio početak Lufthansine veze jednom sedmično između Tivta i njenih glavnih čvorišta u Njemačkoj. Subotom, let pod brojem LH1733 će saobraćati iz Tivta za Minhen, a nedjeljom počevši od 14. aprila Lufthansa će letjeti iz Tivta za Frankfurt. Oba leta, za Minhen i za Frankfurt će biti realizovani avionom tipa Airbus A319 i imaće Internet ponudu na letu- Lufthansa FlyNet .

“Ovaj prvi let predstavlja specijalan dogadjaj za istoriju Lufthanse. Kako je Crna Gora važno tržište za nas, sa mnogo potencijala, Lufthansa je odlučila da uvede 2 nova leta i poveže Tivat sa oba svoja glavna aerodroma u Frankfurtu i Minhenu. Mi smo zaista ponosni što otvaramo vezu sa Crnom Gorom, pružajući mogućnost lokalnom tržištu da se još više poveže s globalnom mrežom letova unutar Lufthansa Group”, rekao je Peter Pulem, direktor prodaje za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Evropu za Lufthansa Groupu.

“Dolazak Lufthanse nije samo važno za Aerodrome Crne Gore već i za Crnu Goru kao turističku destinaciju. Prodaja karata za obje linije ide izuzetno dobro što govori o opravdanosti otvaranja tih ruta. Veoma sam ponosan jer je ovo istorijski dan za Aerodrome Crne Gore jer je dolazak Lufthanse dokaz stabilnosti, bezbjednsti i perspektive i kompanije na čijem sam čelu i naše države. Dugo smo pregovarali i uvjeren sam da je ovo samo početak uspješne saradnje. Nastavljamo razgovore koji će nadam se rezultirati otvaranjem novih linija”, istakao je Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.

Hajnrih Veber naglasio je da je veoma srećan zbog dolaska Luftanse u Crnu Goru i naveo da je to dokaz ne samo stabilnosti države u političkom smislu i njenog uspješnog koračanja ka Evropskoj uniji ,već i potencijala zemlje kao turističke destinacije.

Dodatno, još tri kompanije iz Lufthansa Grupe već lete iz Crne Gore. Brussels Airlines nudi letove jednom sedmično iz Tivta za Brisel a Eurowings leti jednom sedmično iz Tivta za Diseldorf.

Austrian Airlines leti svakog dana iz Podgorice za Beč. Ukupno, avio kompanije iz Lufthansa grupe lete do 308 destinacija u 102 zemlje širom svijeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *