Predstavnici IRF-a u Dubrovniku povodom saradnje Međubankarske asocijacije Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope

Predsjednik odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević je sa svojim saradnicima prisustvovao sastanku Međubankarske asocijacije Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. Sastanci se održavaju od 09. do 11.aprila u Dubrovniku, a u okviru njih je Investiciono-razvojni fond potpisao Inicijativu za saradnju ove Asocijacije za podršku malim i srednjim preduzećima.

Tema sastanaka je bila uzajamna saradnja razvojnih institucija zemalja članica (Kina i Centralana i Istočna Evropa) na razvoju zajedničkih projekata, pomoći malim i srednjim preduzećima kao okosnicama razvoja. Takođe, važan segment sastanka povodom potpisane Inicijative za saradnju članica ove Asocijacije , bila je i razmjena iskustava predstavnika razvojnih institucija, u okviru kojih su predstavnici IRF-a imali riječ o modelima poslovanja IRF-a, uslovima kreditiranja i razmijenili iskustva sa prisutnima.

Razvojne Institucije, članice Asocijacije dijele mišljenje da mala i srednja preduzeća imaju značajnu ulogu u društveno-ekonomskom razvoju Narodne Republike Kine  i zemalja Centralne i Istočne Evrope , kao  i značajnu ulogu u promovisanju trgovinskih i ekonomskih veza, stvaranju radnih mjesta, jačanju ekonomske vitalnosti, uspostavljanju jednakih uslova tržišne igre i ostvarivanju održivog razvoja u Kini i zemljama Centralne i Istočne Evrope.

Check Also

Rast indeksa i prometa obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Rast indeksa i prometa obilježili su na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je Crna Gora otvorila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *