Predstavnici IRF-a u Dubrovniku povodom saradnje Međubankarske asocijacije Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope

Predsjednik odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević je sa svojim saradnicima prisustvovao sastanku Međubankarske asocijacije Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. Sastanci se održavaju od 09. do 11.aprila u Dubrovniku, a u okviru njih je Investiciono-razvojni fond potpisao Inicijativu za saradnju ove Asocijacije za podršku malim i srednjim preduzećima.

Tema sastanaka je bila uzajamna saradnja razvojnih institucija zemalja članica (Kina i Centralana i Istočna Evropa) na razvoju zajedničkih projekata, pomoći malim i srednjim preduzećima kao okosnicama razvoja. Takođe, važan segment sastanka povodom potpisane Inicijative za saradnju članica ove Asocijacije , bila je i razmjena iskustava predstavnika razvojnih institucija, u okviru kojih su predstavnici IRF-a imali riječ o modelima poslovanja IRF-a, uslovima kreditiranja i razmijenili iskustva sa prisutnima.

Razvojne Institucije, članice Asocijacije dijele mišljenje da mala i srednja preduzeća imaju značajnu ulogu u društveno-ekonomskom razvoju Narodne Republike Kine  i zemalja Centralne i Istočne Evrope , kao  i značajnu ulogu u promovisanju trgovinskih i ekonomskih veza, stvaranju radnih mjesta, jačanju ekonomske vitalnosti, uspostavljanju jednakih uslova tržišne igre i ostvarivanju održivog razvoja u Kini i zemljama Centralne i Istočne Evrope.

Check Also

Boeing pronašao prvog kupca za avion 737 Max otkako ih je morao sve prizemljiti

Nakon što je Boeing morao prizemljiti sve svoje modele aviona 737 Max zbog porasta sumnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *