Dvije albanske firme sele kockanje u Crnu Goru

Dodajte komentar

Upravu za igre na sreću stigla su dva zahtjeva iz Albanije za priređivanje ovih igara, nakon štoje u njihovoj zemlji zabranjeno kockanje, saopštili su Pobjedi iz ove uprave.

Kod Uprave za igre na sreću su u postupku dva zahtjeva privrednih društava za dobijanje koncesije, čiji su osnivači i izvršni direktori albanskog državljanstva sa prebivalištem u Albaniji kazao je Mirko Rajković, samostalni savjetnik u Upravi za igre na sreću.

Iz Uprave su ranije Pobjedi saopštili da je od koncesija od igara na sreću u prošloj godini prihod države bio 15 miliona eura, 28,6 odsto više nego godinu ranije. Najviše se slilo od 203 lokacije kladionica 8,3 miliona eura ili milion više nego u 2017. Godini, od pet kazina 3,86 miliona, dva miliona više, a od 97 automat klubova 2,25 miliona ili 250 hiljada eura više. Od internet klađenja koncesione naknade su bile 537.000 eura, 20 hiljada eura manje , od nagradnih igara 38.059 eura, 14 hiljada eura više nego u 2017, od tombole zatvorenog tipa 5.460 ili tri hiljade eura manje, a od lutrijskih igara ništa, a godinu ranije je bilo devet hiljada eura. Ovim poslovima se bavi 37 privred-
nih društava.

Podsjetimo da je 2. januara tekuće godine u Albaniji na snagu stupio zakon o zabrani kockanja, nakon čega je zatvoreno 4.300 kladionica. Kockanje je u ovoj zemlj dozvoljeno samo u hotelima sa pet zvjezdica i to izvan urbanih područja. Nakon Albanije, 26. marta su i prištinske institucije usvojile izmjene zakona o igrama na sreću, kojima je predložena zabrana kockanja i zatvaranje svih kockarnica u narednih 10 godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *