Vlada o Aerodromima: Nepotrebno svako saopštavanje informacija

Dodajte komentar

Povodom informacije da bi turska kompanija TAK mogla preuzeti crnogorske aerodrome, u Vladi smatraju neopravdanim i nepotrebnim saopštavanje informacija koje mogu, kako ističu, otvoriti prostor za različita tumačenja ka reklamiranju interesenata za koncesiju za Aerodrome Crne Gore.

“Iako se u tekstu navodi da je tom mediju u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva potvrđeno da postoji interesovanje renomiranih turskih kompanija za koncesioni aranžman za crnogorske aerodrome, smatramo neopravdanim i nepotrebnim saopštavanje bilo kakvih informacija koje mogu otvoriti prostor za različita tumačenja usmjerena ka reklamiranju pojedinih interesenata za aerodrome Podgorica i Tivat”, ističu u Vladi.

Navode da zakonska procedura ne poznaje formulacije i konstrukcije “da bi neko mogao preuzeti crnogorske aerodrome”, u trenutku kad Vlada još uvijek nije usvojila Koncesioni akt kao prvi korak tog procesa.

“Obavještavamo javnost da je stvaranje preduslova za njegovo usvajanje u finalnoj fazi, a ona istovremeno znači i najavu sljedećih etapa koje prepoznaje zakonska procedura. Dakle, svaka objava u ovom trenutku, i spominjanje bilo koje zemlje ili komapnije, može samo da nanese štetu procesu koji će obilježiti transparentnost, ravnopravnost svih učesnika, i privlačenje najkredibilnih kompanija. Jasno ukazujemo da niko ne smije ugrožavati pomenute principe kojima Vlada kao vlasnik Aerodroma Crne Gore, ostaje posvećena do okončanja tog procesa”, kazali su u Vladi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *