Grad Cetinje za Obod nudi 2,5 miliona eura

Dodajte komentar

Odbornicima prijestonice će na sjednici Skupštine koja je zakazana za 17. april razmatrati prijedlog odluke o kupovini dijela imovine gornjeg Oboda. Prijestonica je jedina dostavila ponudu na oglas za kupovinu imovine Oboda, za kojuje ponudila 2,5 miliona eura. Dio novca je obezbijeđen u kapitalnom budžetu Crne Gore za 2019. godinu, dok će ostatak biti planiran u kapitalnom budžetu za 2020-2021. godinu.

Iz lokalne uprave saopšteno je da je kupovina nekadašnjeg kompleksa predviđena programom razvoja prijestonice za ovu godinu, koji je usvojio Senat prijestonice i potvrdila Skupština prijestonice, a kasnije i Vlada. Cilj tog projekta je stvaranje uslova za obavljanje privrednih djelatnosti i otvaranje novih radnih mjesta.

Riječ je o gornjem kompleksu nekadašnjeg privrednog giganta, ukupne površine oko 150.000 kvadrata, koji uključuje fabriku veš mašina, skladišta i kancelarije.

Stečaj u cetinjsku fabriku bijele tehnike prvobitno je uveden 2008. godine, a potom i 2012. Bivši radnici od tada traže ispunjenje prava iz radnog odnosa.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *