Upravi za inspekcijske poslove nedostaje 74 inspektora

Dodajte komentar

U Upravi za inspekcijske poslove ukupno je zaposleno 216 inspektora, što znači da nedostaje 74, pokazuje godišnji Izvještaj o radu te institucije.

“U odnosu na važeći akt o sistematizaciji, na kraju izvještajne godine, ostalo je nepopunjeno 74 radna mjesta”, navodi se u Izvještaju o radu za 2018. godinu.

Broj zaposlenih u Upravi na kraju izvještajne godine je 279, od kojih je 216 inspektora, uključujući i glavne inspektore.

“Od ukupnog broja zaposlenih inspektora sa mjestom rada u Podgorici je 112 (uključujući i 15 glavnih inspektora), dok su ostali raspoređeni u drugim gradovima: Nikšić (16), Bijelo Polje (11), Bar (11), Pljevlja (6), Herceg Novi (9), Berane (9), Budva (8), Tivat (6), Rožaje (8), Ulcinj (6), Plav (2), Kotor (2), Mojkovac (4), Cetinje (3), Kolašin (1) i Žabljak (2)”, konstatuje se u Izvještaju.

U izvještajnoj godini zaposlena su 53 izvršioca od kojih je 36 inspektora. Upravu je u izvještajnoj godini napustilo sedam izvršilaca od čega šest inspektora (dva po osnovu sporazuma o prestanku radnog odnosa, tri zbog odlaska u penziju, jedan – prirodni odliv).

“U izvještajnoj godini veći broj inspektora i ostalih zaposlenih prošao je edukaciju iz različitih oblasti”, poručuje se u dokumentu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *