Bivša supruga prepustila Jeffu Bezosu kontrolu nad Amazonom

MacKenzie Bezos, bivša supruga osnivača kopanije Amazon.com i glavnog izvršnog direktora Jeffa Bezosa, prepustiće 75 posto njihova udjela u kompaniji i sva glasačka prava tom milijarderu i bivšem mužu.

MacKenzie Bezos takođe će se odreći svih svojih interesa u listu The Washington Post i raketnoj kompaniji Blue Origin, objavila je ona u četvrtak na Twitteru.

Ta objava rješava pitanja o smjeru najveće svjetske internet trgovine o kojima se nagađa još otkako je par u januaru rekao da se rayvodi nakon 25 godina braka. Jeff Bezos, koji se smatra poduzetničkim guruom čiji je dugoročni fokus bio najvažniji za meteorski porast dionica Amazona, zadržaće kontrolu nad kompanijom.

“Sre’na sam da ću mu prepustiti sve svoje interese u Washington Postu i Blue Originu i 75 posto našeg udjela u Amazonu”, napisala je MacKenzie u tvitu.

Njoj preostaje udio u vrijednosti od oko 36 milijardi dolara po trenutačnim tržišnim cijenama. Ukupan udio bivšeg para u vrijednosti od 143 milijarde dolara učinio ih je najbogatijima na svijetu.

Bezos je reagovao na njezinu objavu na Twitteru zahvalivši bivšoj supruzi na podr[ci i ljubaznosti, prenosi AFP.

Check Also

Istraživanje Erste banke pokazalo: Pandemija promijenila navike potrošača vlasnika kartica

Istraživanje Erste banke pokazalo je da su građani vlasnici kartica ove banke tokom epidemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *