TripAdvisor: Ovo je deset najboljih aviokompanija prema ocjenama putnika

Dodajte komentar

Putnici su na TripAdvisoru sada već tradicionalno ocijenili svjetske aviokompanije pa je ta platforma objavila svoju godišnju listu deset najboljih.

Rangiranje je temeljeno na milionima recenzija, ocjena i komentara putnika objavljenih kroz cijelu prošlu godinu koji su potom analizirani pomoću algoritma.

1. Singapore Airlines
Ta azijska aviokompanija je zasjela na tron drugu godinu zaredom, a osim što je odnijela titulu najboljeg avioprevoznika, putnici su procijenili da ona ima i najbolju ekonomsku klasu.

2. Qatar Airways
Dok je prošle godine Qatar Airways zauzeo tek osmo mjesto, ove je godine skočio za čak šest pozicija, a proglašen je i aviokompanijom s najboljom biznis klasom što ne čudi budući da se sjedišta onde, a i u prvom razredu, mogu spustiti te imitirati krevete.

3. EVA Air
Tajvanska aviokompanija se ove godine našla na trećem mjestu, što je rast od dvije pozicije, a putnici su posebno bili zadovoljni prostornom ekonomskom klasom te hranom.

4. Emirates
Najveću bliskoistočnu aviokompaniju putnici su ocijenili slabije nego u 2018. te je pala za jedno mjesto. Ipak, Emiratesov prvi razred pokosio je svu konkurenciju i proglašen je najboljim.

5. Japan Airlines (JAL)
Iako se najveća japanska aviokompanija ove godine našla jedno mjesto niže na listi najboljih, putnici su posebno pohvalili osoblje JAL-a te veoma čiste avione.

6. Southwest Airlines
Ova je američka kompanija najveći niskobudžetni avioprevoznik na svijetu i drugu godinu zaredom zauzela je šesto mjesto na TripAdvisorovoj listi. Southwest Airlines izdvaja se od ostalih aviokompanija ove klase po tome što nudi besplatna bezalkoholna pića i užinu tokom leta te ne naplaćuje čak dva komada prtljaga, što je veoma neobično s obzirom na cijene letova.

7. Azul
Brazilska aviokompanija dvije je pozicije više nego prošle godine, a to se u najvećoj mjeri pripisuje sjedištima „Skysofas“ iz ekonomske klase, odnosno četiri sjedišta koja se mogu povezati i tako postati „prostran kauč za porodicu, parove ili prijatelje koji putuju zajedno“.

8. Air New Zealand
Uprkos tome što je potonuo za šest pozicija sa svog prošlogodišnjeg drugog mjesta na listi najboljih aviokompanija, Air New Zealand proglašen je najboljim u kategoriji Premium ekonomske klase, a njegovi su putnici posebno naglasili širok izbor filmova i serija koju taj prevoznik nudi na svojim letovima.

9. Jet2.com
Britanski niskobudžetni avioprevoznik pao je za dva mjesta ove godine, ali je odnio titulu najboljeg ne samo u Ujedinjenom Kraljevstvu, već i u cijeloj Evropi.

10. ANA (All Nippon Airways)
Ova japanska kompanija se prvi šut našla na TripAdvisorovoj listi, a visoko je ocijenjena zbog usluge i odnosa prema putnicima.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *