Telenor dio globalnih inicijativa za bolji svijet

Dodajte komentar

elenor se, kao dio svojih društveno odgovornih aktivnosti, 30. marta priključio akciji Sat za našu planetu, koju organizuje Svjetska organizacija za prirodu (WWF). Svijetla u Upravnoj zgradi i prodavnicama Telenora širom Crne Gore, kao i svijetleće reklame u njima, bila su isključena tokom jednog sata.

WWF ove godine upozorava na problem prekomjernog korišćenja plastike i njenog neadekvatnog odlaganja, zbog čega svake godine osam miliona tona plastike završi u morima i okeanima. Kao kompanija koja puno pažnje posvećuje zaštiti životne sredine, Telenor je tokom prošle godine reciklirao 8,5 tona električnog i elektronskog otpada i za više od 20 odsto smanjio potrošnju goriva i električne energije.

Akcija Sat za našu planetu u svijetu poznata kao Earth Hour, prvi put je održana u Sidneju 2007. godine, a danas se obilježava u više od 180 zemalja. Telenor je, zajedno sa milionima ljudi i organizacija širom svijeta, poslao poruku da je očuvanje planete zadatak svakog od nas.

Telenor fondacija se i ove godine priključila globalnoj inicijativi obilježavanja 2. aprila, Svjetskog dana osoba sa autizmom. Sa ciljem skretanja pažnje na njihova prava, na zgradi Telenora su, u noći između 1. i 2. aprila, uključena plava svijetla.

Inicijativa Light it up Blue sprovodi se od 2010. godine. U mnogim zemljama, plavom svjetlošću te noći sijaju zgrade, mostovi i drugi objekti. Na taj način, utiče se na podizanje svijesti o ravnopravnosti osoba sa autizmom.

Kao društveno odgovorna kompanija, Telenor nastavlja da bude dio globalnih inicijativa od značaja za cijelo društvo, i podržava ideje koje mogu unijeti pozitivne promjene u različite društvene oblasti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *