Mančester testni grad za plaćanje prepoznavanjem vena prstiju

Dodajte komentar

Mančester je izabran kao globalni lansirni grad za sistem plaćanja prepoznavanjem vena prstiju, Fingpay.
Tehnologija, koja koristi identifikaciju vena prstiju za plaćanja i identifikaciju, lansiraće se u ljeto 2019. nakon pregovora sa prostorima za razonodu i gostoprimstvo širom grada.

Sa Fingopay-om, klijenti mogu da povežu svoje venske znakove sa platnim karticama kako bi platili koristeći samo prst na mreži trgovaca. Na šalterima se skenira jedinstveni uzorak klijentove vene, potvrđujući isplate u sekundama kroz sistem usklađivanja zasnovan na oblaku.

Simon Binns, CMO u Fingopayu kazao je da su već uspješno završili pilotske testove na Festivalu broj 6, Proud Bar Camden, Brunel University i Copenhagen Business School u posljednje dvije godine i od januara žive u gostoljubivom području stadiona Etihada.

On kaže da je kompanija u naprednim razgovorima sa brojnim mjestima širom grada kao što su Spinningfields, Ancoats i King Street. Fingopay je takođe osigurao podršku Manchesterske investicione agencije Midas i City Center Management Company.

“Manchester ima dinamičan sektor ugostiteljstva sa nekim vrlo inovativnim operaterima, velikom studentskom populacijom i pozitivnim okruženjem za fintech poslovanje”, kaže Binns. “Ova šira gradska shema će biti prva na svijetu, a mi smo dobili veliki podsticaj od Greater kombinovane agencije u Mančesteru da investira i otvori radna mjesta u Gradu”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *