Porastao apetit investitora prema riziku

Dodajte komentar

Euro se držao iznad tronedjeljnog minimuma jer je poboljšanje kineske proizvodne aktivnosti podiglo raspoloženje. Pri čemu je australijski dolar bio glavni dobitnik s rastom od skoro pola procenta.

Inflacija u eurozoni je neočekivano usporila u martu zadajući dodatne glavobolje Evropskoj centralnoj banci, jer prijeti da poništi rezultate višegodišnjih stimulusa u bici ECB-a protiv ekonomske krize.

Apetit investitora prema riziku je porastao nakon što je kineski zvanični indeks menadžera nabavke (PMI), koji je objavljen u nedjelju, pokazao da se proizvođačka aktivnost neočekivano povećala u martu prvi put u protekla četiri mjeseca.

Euro je imao poteškoća nedavno, krećući se blizu tronedeljnog minimuma od 1,1210 dolara, koji je zabilježen u petak. Jedinstvena valuta je na kraju trgovačkog dana bila u porastu za 0,2 prcenta, na 1,1236 dolara. Funta je ojačala za pola procenta, na 1,31 dolar.

Američka valuta je zabilježila rast prema jenu za 0,4 procenta, na 124,79 jena, nastavljajući da se udaljava od jednoipomjesečnog minimuma od 109,70 jena, koliko je zabilježeno prije nedjelju dana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *