Niko ne želi da dokapitalizuje Atlas banku

Dodajte komentar

Ni jedna akcija paketa za dokapitalizaciju podgoričke Atlas banke, čija je ukupna vrijednost iznosila 22 miliona eura, nije prodata tokom otvorene emisije koja je počela 7. marta i završila prošlog petka, saopšteno je iz privremene uprave.

Kako je kazala privremena upravnica Tanja Terić, do kraja roka nije bilo zvanično zainteresovanih za ulaganje u finansijsku instituciju koja pripada Atlas grupi biznismena Duška Kneževića, pišu Dnevne novine.

Terić je takođe navela da je, u skladu sa načinom sprovođenja procedure za berzansku trgovinu hartijama od vrijednosti, Komisiji za tržište kapitala juče dostavila obavještenje da nije prodata nijedna akcija navedene emisije. Koji će biti novi koraci kako privremene uprave, tako i Centralne banke (CBCG) koja je u Atlas banku uvela ovaj vid upravljanja 7. decembra, biće poznato nakon što Komisija proslijedi potvrdu o neuspjeloj dokapitalizaciji.

Otvorena dokapitalizacija Atlas banke, prodajom 88.710 običnih akcija od 248 eura, ukupne vrijednosti 22.000.080 eura, ozvaničena je 7. marta i trajala je 20 dana, tokom kojih su morali biti izvršeni upis i uplata za cjelokupan broj emitovanih akcija.

Ovoj prodaji prethodila je takođe neuspješna zatvorena emisija, tokom koje su, prema pravu preče kupovine, postojeći akcionari mogli da kupe nove dionice. Terić je na ovaj vid dokapitalizacije pozvala 16. januara, a sam proces je počeo tri dana kasnije. U prvih 30 dana od raspisivanja oglasa, svi postojeći akcionari mogli su da upišu i uplate iznos koji je srazmjeran njihovom učešću u kapitalu banke. Nakon toga, ostavljen je rok od još pet dana da se eventualno izvrši uplata cjelokupnog iznosa koji su akcionari prvobitno mogli da najave tokom trajanja javnog poziva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *