Medan: Komercijalna banka čeka tender s veoma dobrim bilansom

Tender za pronalaženje strateškog partnera za Komercijalnu banku se bliži a Vladimir Medan, predsjednik Izvršnog odbora banke, kaže da oni strateško partnerstvo čekaju s veoma dobrim bilansom, jer je, kako je rekao, prošle godine napravljen najbolji finansijski rezultat u posljednjih deset godina.

Tender za Komercijalnu banku će biti raspisan u maju, a cijeli posao, kako su najavili zvaničnici Vlade, trebalo bi da bude završen do kraja godine.

Medan za Blic kaže da su uspjeh postigli tako što su preokrenuli trendove u najbitnijim segemntima poslovanja i zabilježili značajne pomake na mnogim poslovnim poljima.

„Banka je ostvarila rekodrni profit, gotovo 71 milion eura, što je za banku najznačajniji uspjeh. Istovremeno smo unaprijedili i mnoge parametre poslovanja – povećali smo nivo štednje, bilansnu sumu, produktivnost zaposlenih i tržišno učešće i to je najvažnija poruka sa stanovišta Komercijane banke”, kazao je Medan.

Cilj banke je da takav trend zadrži u narednim godinama, jer je Komercijalna banka jedan od stubova stabilnosti srpskog bankarskog tržišta, naveo je Medan, te pomenuo kao jedan od dokaza za to da je vrijednost akcija banke skočila sa 1.800 na 2.900 dinara.

Inače, trenutna tržišna vrijednost Komercijalne banke na Beogradskoj berzi je 413 miliona eura. Prije početka finansijske krize 2008. vrijedjela je dvije milijarde.

Check Also

Polovni automobili postaju luksuz: Zbog visokih cijena i skupih kredita van domašaja većine kupaca

Visoke cijene i rastuće kamate izbacile su polovne automobile van domašaja sve većeg broja kupaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.