Najplaćenije Youtube zvijezde na svijetu

Dodajte komentar

Uticaj You Tube-a na pop kulturu ne može se zanemariti – vrhunske zvijezde ove platforme postaju vodeći influenceri, a njihova je želja dnevno dosezati milione pratilaca.

Budući da influenceri postaju sve vrjedniji, mnogi poznati YouTuberi  lični brend su uspjeli pretvoriti u kompanije vrijedne milione dolara. Brojni faktori utiču na to koliko ćete biti uspješni na You Tube-u, a svi najuspješniji You Tuberi pronašli su i nove izvore prihoda, oglasi na njihovim videima. Takođe, neki od njih dodatne prihode ostvaruju dizajniranjem vlastite kolekcije odjeće ili gostovanjem na TV-u, dok pojedini svoje prihode stvaraju rasprodanim  turnejama ili proizvodnjom igračaka.

Top 7 najplaćenijih su:

  1. VanossGaming – 17 miliona $

VanossGaming kanal je koji vodi kanadski ‘gamer’ Evan Fong. U svojim videima Fong se vrlo rijetko pojavljuje. Njegov kanal se ističe zbog jedinstvenog editovanja, korištenja originalne umjetnosti i komičnog prizvuka. Takođe je, pod imenom Rynx, pokrenuo svoju modnu liniju kao i produkciju muzike.

  1. Markiplier – 17,5 miliona $

Mark Edward Fischbach, poznatiji kao Markiplier bio je više od pet godina jedan od najpopularnijih You Tubera video igara, često sarađujući i s drugim influencerima. Fischer je tako podijelio svoje teško razdoblje i za Forbes izjavio kako mu je bio uklonjen tumor s nadbubrežne žlijezde, raskinuo je sa svojom djevojkom te je dobio otkaz, prije nego što je pokrenuo svoj You Tube kanal, a danas ima više od 22 miliona pratilaca na You Tube-u.

  1. Jeffree Star – 18 miliona $

Nekada poznat kao osoba s najviše pratitelja na MySpace-u, Jeffree Star od 2014. godine postiže velike uspjehe i na You Tube-u. Star je pokretanjem svoje kolekcije šminke, Jeffree Star Cosmetics, pokrenuo i svoj You Tube kanal putem kojeg je dijelio savjete za ljepotu, prikazivao tutorijale i snimao lilčne vlogove. Na njegovom kanalu možete vidjeti 11 miliona pretplatnika i oko 300 video zapisa.

  1. DanTDM – 18,5 miliona $

Australijski streamer video igrica Daniel „DanTDM“ Middleton bio je prošlogodišnji najplaćeniji You Tuber sa zaradom od 16,5 miliona dolara. Njegova zarada je naglo porasla zahvaljujući svjetskoj turneji, uključujući četiri rasprodate predstave u Opernoj kući u Sydneyu.

  1. Dude Perfect – 20 miliona $

Dude Perfect je kanal više fokusiran na sport koji sadrži stotine nevjerovatnih trikova, a vodi ga pet bivših studenata Univerziteta Texas A&M: blizanci Cory i Coby Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones i Tyler Toney. Njihovi trikovi privukli su mnogo pažnje zbog čega su nastupali na „Good Morning America“ i nekoliko ESPN emisija. Kako im je popularnost rasla, Dude Perfect je snimao i videa s poznatim profesionalnim sportistima poput Odell Backham Jr.-a, Drew Breesa, Chris Paula i Dale Earnhardt Jr-a.

  1. Jake Paul – 21,5 milion $

Za razliku od svog brata Logana Paula, Jake Paul i dalje bilježi uspjehe na YouTube-u svakodnevno objavljujući svoje vlogove i rap video zapise za više od 17 miliona pratitelja. Njegova najranija internet slava započela je iz nedovršene društvene mreže Vine na kojoj je imao 5 miliona pratitelja i 2 milijarde pregleda.

  1. Ryan ToysReview – 22 miliona $

Ovaj najplaćeniji kanal na YouTube-u vodi, ni više ni manje nego, 7-godišnji Ryan. Njegovi roditelji su u martu 2015. godine započeli biljda snimaju ežiti njegove recenzije dječjih igračaka i sada broji preko 17 miliona pretplatnika. RyanToysReview jedan je od rijetkih YouTube kanala koji se povezao s partner.watch i Bonker Toys te pokrenuo novu liniju igračaka i knjiga s YouTube zvijezdama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *